VIDEO ⟩ Bļugers un "Penguins" atgūstas spēles galotnē un panāk pārsvaru sērijā pret "Islanders"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pitsburgas "Penguins" hokejisti
Pitsburgas "Penguins" hokejisti Foto: Reuters/ScanPix

Teodors Bļugers un viņa pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" piektdienas naktī Nacionālās hokeja līgas (NHL) izslēgšanas spēļu sērijā izvirzījās vadībā ar 2-1.

"Penguins" viesos ar 5:4 (1:0, 2:1, 2:3) uzvarēja Ņujorkas "Islanders" un sērijā līdz četrām uzvarām panāca vadību 2-1.

Bļugers nospēlēja 13 minūtes un 56 sekundes, no kurām septiņas sekundes nospēlētas vairākumā, bet vēl minūte un 57 sekundes mazākumā. Viņš pielietoja četrus spēka paņēmienus, reizi bloķēja metienu, nopelnīja divas soda minūtes, uzvarēja trīs no desmit iemetieniem un spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

"Penguins" komandai uzvaru trešā perioda 17.minūtē izrāva Brendons Tanevs. Aizsargs Kriss Letangs no zilās līnijas izdarīja spēcīgu metienu, bet Tanevs vārtu priekšā bija pirmais pie atlēkušās ripas un raidīja to vārtos. Tobrīd laukumā atradās arī Bļugers.

Aptuveni divas minūtes iepriekš ņujorkietis Kels Klaterbaks bija panācis neizšķirtu 4:4.

Divi vārti "Penguins" komandā veterānam Džefam Kārteram, bet tikpat rezultatīvas piespēles Jevgeņijam Malkinam. Letangs spēli noslēdza ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm. "Islanders" komandā divi vārti Klaterbakam, 1+2 iekrāja Skots Mejfīlds, taču divas rezultatīvas piespēles Metjū Barzalam.

Sestdien abas komandas aizvadīs "play-off" ceturto maču.

"Penguins" ir garākā aktīvā izslēgšanas turnīru sērija Ziemeļamerikas profesionālajā sportā - Pitsburgas vienība "play-off" spēlē 15.gadu pēc kārtas.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā vienības katra izspēlēja 56 dueļus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu