Zēns ar asarām acīs - viens no 8000 bēgļiem, kas šonedēļ ir sasniedzis Spānijas krastu (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Zēns, kurš sasniedzis Spānijas anklāvu Seutu, mērojot ceļu no Marokas.
Zēns, kurš sasniedzis Spānijas anklāvu Seutu, mērojot ceļu no Marokas. Foto: Reuters/ Scanpix

Ārzemju mediji šonedēļ iemūžināja kādu nelegālo imigrantu zēnu, kurš ar asarām acīs, izmisīgi cenšas nokļūt Spānijas anklāvā Seutu. Lai noturētos virs ūdens, viņš izmanto boju, kas ir darināta no plastmasas pudelēm. Kad jaunietis nokļūst krastā, viņš ātri vien piesaista tur esošo Spānijas karavīru uzmanību, kas sargā robežu no tūkstošiem bēgļu, kuri ir mērojuši savu ceļu no Marokas, vēsta ziņu aģentūra ''Reuters''. 

Madride nosoda Maroku par straujo bēgļu pieplūdumu. Trešdien uzņemtajos kadros redzams kā jaunietis raud, sasniedzot krastu. Viņš izmisīgi ir pieķēries bojai, kuru ieskauj peldošas pudeles, kas piestiprinātas pie jostasvietas. Zēns ir viens no daudzajiem tūkstošiem bēgļu, kas šonedēļ mēģināja doties no Marokas uz Spānijas pilsētu Seutu.

Izkāpjot krastā, zēns basām kājām mēģināja skriet garām karavīriem, kas sargā robežu no lielajām bēgļu masām, bet tika aizturēts.

Kopš pirmdienas Spānijas anklāvā Seutu no Marokas ir ieceļojuši rekordliels skaitlis migrantu - 8000. Pret tūkstošiem bēgļu cīnās vietējās varas iestādes, kas cenšas savaldīt vēl līdz šim nebijušu bēgļu pieplūdumu.

Spānijas bruņotie spēki jau gadiem ilgi cīnās pret bēgļu masām, kas ieplūst no Marokas. Konflikts starp Maroku un Madridi ir izcēlies arī tādēļ, ka Spānijā kopš iepriekšējā mēneša ārstējas separātistu grupējuma ''Polisario fronte'' grupējuma līderis Brahims Gali. 

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu