Īlons Masks apsver izveidot ''Tesla'' rūpnīcu arī Krievijā (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Īlons Masks.
Īlons Masks. Foto: Mccv/shutterstock

''Tesla'' un ''SpaceX'' radītājs Īlons Masks pavisam nesen nāca klajā ar paziņojumu, ka, iespējams, pavisam drīz vienu no savām rūpnīcām varētu izveidot Krievijā, vēsta televīzijas kanāls CNN. 

"Es domāju, ka mēs esam ļoti tuvu tam, lai izveidotu ''Tesla'' rūpnīcu Krievijā. Kas būtu lieliski, jo aptvertu arī kaimiņu reģionus, piemēram, Kazahstānu. Mums ir svarīgi atbalstīt tādus pašus ''Tesla'' entuziastus kādi esam mēs' ,"

izmantojot video konferences zvanu, krievu studentiem veltītajā seminārā ''Jaunās zināšanas'' teica Masks, atbildot uz viņiem interesējošiem jautājumiem.

Masks teica, ka papildus jau esošajām Tesla rūpnīcām Kalifornijā, Nevadā un Šanhajā. Kā arī rūpnīcām, kuras tiek būvētas Vācijā un Teksasā. Tesla varētu atvērt arī vairākas ražotnes Krievijā.

"Laika gaitā mēs plānojam paplašināt ''Tesla'' rūpnīcas arī citās pasaules daļās, nav izslēgts, ka viena no šīm valstīm varētu būt Krievija, " viņš teica.

Masks teica, ka viņš piedalījās forumā "Jaunās zināšanās", uz kuru viņu ielūdza Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs. Apmēram 40 minūtes viņš atbildēja uz dažādiem studentu jautājumiem un iesaistījās diskusījās. Pasākuma gaitā viņš runāja arī par tādiem tematiem kā bāzes būvniecība uz Mēness, pilsētas celtniecību uz Marsa. Tāpat Īlons Masks aprunājoties ar studentiem pauda tādu viedokli, ka nebūt neizslēdz dzīvības esamību uz citām planētām.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu