Igauņu zvejnieks noķēris iespaidīgu karpu (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Makšķernieks no Igaunijas ar savu 19,1 kg smago karpu.
Makšķernieks no Igaunijas ar savu 19,1 kg smago karpu. Foto: Erakogu

Pagājušajā nedēļā Paides iedzīvotājs Renē Martins noķēra karpu, kas svēra 19,1 kilogramu. Noķertā zivs pārsniedza iepriekšējo makšķernieka rekordu par kilogramu, vēsta "Postimees".

Makšķernieks stāsta, ka karpas var noķert ar dažādiem mānekļiem, jo zivis ēd gandrīz visu, sākot no sliekām un beidzot ar kartupeļiem. Viņš milzu zivi noķēra ar putupolistirola bumbiņām. "Man bija jācīnās ar karpu, lai to izvilktu no ūdens," uzsvēr vīrietis.

Makšķerēšanas piederumi netika bojāti, bet cīņa ar karpu prasīja vismaz desmit minūtes. Renē Martins izvilka karpu no ūdens, uzņēma foto un palaida to atpakaļ.

"Mani piesaista lielas zivis. Galu galā karpas ir viena no nedaudzajām lielajām sugām, ko var noķert Igaunijā un tās apkārtnē," viņš teica.

Renē Martina stāsta, ka visas lielās zivis viņš laiž atpakaļ. "Es neredzu jēgu izķert lielās zivis, jo tām ir atjauno zivju krājumi, lai zvejniekiem būtu ko ķert. Tas ir tāpat kā mežā izveidot kailcirti. Es makšķerēju karpas nevis tāpēc, lai to pagatavotu vakariņās, bet gan lai gūtu jaunas emocijas. Daudzi citi domā tāpat."

Šis ir makšķernieka personīgais rekords. Igaunijā lielākā noķertā zivs ir virs 21 kilograma, liecina oficiālie dati.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu