Smaiļotājam Akmenim trešā vieta PK posmā Barnaulā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Labāko rezultātu no Latvijas sportistiem sestdien Krievijā Pasaules kausa (PK) posmā smaiļošanā un kanoe airēšanā sasniedza smaiļotājs Roberts Akmens, kurš 200 metru airējumā izcīnīja trešo vietu.

Akmens finišēja pēc 36,602 sekundēm un ieņēma trešo vietu. Viņš no uzvarētāja lietuvieša Mindauga Maldoņa atpalika par 0,191 sekundi, bet otrās vietas ieguvējam zviedram Peteram Menningam zaudēja 0,147 sekundes.

Otrs Latvijas pārstāvis Aleksejs Rumjancevs finiša līniju šķērsoja pēc 37,973 sekundēm, izcīnot septīto vietu deviņu sportistu konkurencē.

Latvijas smaiļotājs Artūrs Vilde 1000 metru airējumā izcīnīja piekto vietu. Vispirms pusfinālā Vilde ierindojās ceturtajā vietā, finišējot pēc trim minūtēm un 44,276 sekundēm. Finālā viņš ierindojās augstajā piektajā vietā, distanci beidzot pēc trim minūtēm un 46,426 sekundēm.

Uzvarēja ķīnietis Dons Džans, kurš distanci veica trīs minūtēs un 42,057 sekundēs.

Kanoe airētājs Roberts Lagzdiņš 1000 metros ieņēma astoto vietu. Lagzdiņš savā pusfinālā ierindojās trešajā vietā, finišējot pēc četrām minūtēm un 4,208 sekundēm. Finālā viņa laiks bija lēnāks - četras minūtes un 12,245 sekundes -, kas deva astoto vietu deviņu sportistu konkurencē.

Uzvaru izcīnīja kubietis Hosē Ramons Pelje Kordova, kurš finišēja pēc četrām minūtēm un 3,063 sekundēm.

Vēlāk Lagzdiņš piedalījās arī sacensībās 500 metru distancē. Savā priekšairējumā viņš finišēja pēc minūtes un 58,050 sekundēm, ierindodamies ceturtajā vietā.

Uzvarēja Pelje Kordova, bet no trešās vietas, kas deva tiesības uzreiz startēt finālā un ko ieņēma Lietuvas sportists Vadims Korobovs, Lagzdiņš atpalika par 0,912 sekundēm.

Svētdien cīņā par vietu labāko braucienā Latvijas sportists sacentīsies pusfinālā.

Jau ziņots, ka turpat Barnaulā piektdien pie Tokijas olimpisko spēļu ceļazīmes 1000 metru distancē netika smaiļotājs Artūrs Vilde un kanoe airētājs Roberts Lagzdiņš.

Vilde finālā bija devītais, bet Lagzdiņš finišēja astotajā pozīcijā. Ceļazīmi ieguva tikai uzvarētāji.

Pasaules kausa sacensības Krievijā paredzētas līdz svētdienai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu