Policija vērtēs, vai viesu ložā hokeja spēlē pret Kanādu nav pārkāpti epidemioloģiskie noteikumi (20)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pasaules čempionāta spēle hokejā starp Latvijas un Kanādas valstsvienībām "Arēnā Rīga".
Pasaules čempionāta spēle hokejā starp Latvijas un Kanādas valstsvienībām "Arēnā Rīga". Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts policija vērtēs, vai nav pārkāptas epidemioloģiskās drošības prasības "Arēnā Rīga", kad viesu ložā, Latvijas hokeja valstsvienības spēli pret Kanādu bija ieradušies vērot sabiedrībā zināmas personas.

Valsts policijas preses pārstāve Gita Gžibovska aģentūrai LETA apliecināja, ka Valsts policija vērtēs, vai nav pārkāpti epidemioloģiskie noteikumi, taču sabiedrisko kārtību hallēs uzrauga čempionāta organizatoru nolīgta apsardze. Tāpat arēnā ielaižamo personu loku nosaka organizatori.

Daļa sabiedrības sociālajos tīklos kritizēja cilvēku klātbūtni un iespējamo epidemioloģisko drošības prasību pārkāpumus pasaules čempionāta pirmajā spēlē, kad Latvija hokeja valstsvienība pārspēja Kanādas hokeja izlasi.

Vienā no sociālajos tīklos izplatītajām fotogrāfijā redzams, ka "Arēnas Rīga" viesu ložā spēli vēro vairākas personas, tostarp, uzņēmējs, Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdes loceklis Māris Martinsons, kurš neievēroja divus metrus noteikto distanci, jo viņam cieši blakus sēdēja vēl trīs cilvēki. Tomēr Martinsonam un blakus sēdošām personām uz sejas ir aizsargmaska.

Taču turpat aiz Martinsona muguras redzami vairāki cilvēki, kuri stāvēja kājās bez aizsargmaskām uz sejas, un neievēroja divu metru distanci viens no otra. Starp tiem bija kādreizējie hokeja valstsvienības spēlētāji Sandis Ozoliņš un Oļegs Sorokins.

Laikā, kad politiķi vēl nav devuši "zaļo gaismu" skatītāju klātbūtnei čempionātā, daļa sabiedrības, tostarp atsevišķi politiķi kritizēja ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (JV) atrašanos "Arēnas Rīga" viesu ložā.

Sociālajos tīklos redzamajā fotogrāfijā Rinkēvičs vēro spēli kopā ar LHF prezidentu Aigaru Kalvīti, Kanādas bruņoto spēku pārstāvniecības Latvijā komandieri Ēriku Laforē, bijušo LHF prezidentu Uģi Magoni un citām personām. Taču visām šajā fotogrāfijā redzamajām personām ir aizsargmaskas un tiek ievērota "viena krēsla" distance.

Rinkēvičs sociālajā tīklā "Twitter" raksta, ka piektdien piedalījies hokeja čempionāta atklāšanā kopā ar Kanādas vēstnieku, militārā kontingenta komandieri, "protokolāri pārstāvot valsti un pēc Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) biroja lūguma."

Tikmēr Kalvītis aģentūrai LETA komentēja, ka ir vairāki kritēriji, pēc kuriem tiek izraudzītas tās personas, kas var apmeklēt spēles.

"Šīs personas var ielūgt organizatori, piemēram, tos, kuri piedalās čempionāta rīkošanā. Tāpat spēles var apmeklēt hokeja funkcionāri, sponsori, federācijas un viņu ielūgtās personas. Tāda kārtība ir visos čempionātos," norādīja Kalvītis.

Ielūgtajām personām, tāpat kā pārējiem čempionāta dalībniekiem, tiekot veikti Covid-19 testi un tās var ierasties, tikai uz tām spēlēm, uz kurām ielūgtas.

"Tas nav tā, kā citos čempionātos, ka, saņemot akreditāciju, var apmeklēt viesu ložas visās spēlēs. Rīgā ieejas karšu saņemšanai ir katru reizi jāapmeklē akreditācijas centrs, lai pārliecinātos, ka persona ir Covid-19 negatīva. Vairāk par to, kas ir noteikts Covid-19 protokolā, iekšā netiek laists," skaidroja Kalvītis.

Tomēr veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) "Twitter" atgādināja, ka piektdien saņēmis Kariņa rezolūciju, kurā lūgts izvērtēt ceturtdien Saeimas paziņojumā par "čempionāta hokejā norisi ar skatītājiem klātienē" pausto, un, ja nepieciešams, atbilstoši Covid-19 infekcijas pārvaldības likumā noteiktajai Ministru kabineta kompetencei, sniegt priekšlikumus turpmākai rīcībai.

Pavļuts sola, ka Veselības ministrija rezolūciju nekavējoties izpildīšot un sniegšot izvērtējumu. "Tikmēr aicinu amatpersonas būt solidārām un pēc būtības ievērot visus ierobežojumus un noteikumus. Viens likums - viena taisnība visiem," norāda ministrs.

Saeima 20. maijā, Jaunajai konservatīvajai partijai (JKP) balsojot kopā ar opozīciju, uzdeva valdībai nekavējoties izstrādāt kārtību, lai pret Covid-19 vakcinētajiem un slimību nesen pārslimojušajiem ļautu klātienē vērot pasaules hokeja čempionātu Rīgā.

Saeimas lēmumu JKP virzīja kopā ar opozīcijas partijām, savukārt premjers Krišjānis Kariņš (JV) un veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) iecerei par skatītāju klātbūtni čempionātā iebilda.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu