Spānija no 7.jūnija ļaus apmeklēt valsti visiem vakcinētajiem

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Spānija no 7. jūnija ļaus apmeklēt valsti visiem ceļotājiem, kas ir vakcinēti pret Covid-19, tā piektdien, 21. maijā, paziņoja premjerministrs Pedro Sančess.

"No 7. jūnija visi vakcinētie cilvēki un viņu ģimenes būs laipni gaidīti mūsu valstī Spānijā neatkarīgi no viņu izcelsmes valsts,"

Sančess sacīja starptautiskā tūrisma gadatirgū Madridē.

Viņš arī paziņoja, ka britu ceļotājiem būs atļauts apmeklēt Spāniju brīvdienās jau no nākamās nedēļas.

"No nākamās pirmdienas, 24. maija, Spānija ar prieku atkal uzņems britu tūristus," ļaujot viņiem ierasties "bez ierobežojumiem", sacīja Sančess.

Oficiāla interneta vietne tūrisma veicināšanai apstiprināja, ka Lielbritānijas pilsoņiem pat nevajadzēs uzrādīt negatīvu Covid-19 testu.

Lielbritānija ilgu laiku ir bijusi lielākais tūristu avots Spānijai, bet pandēmijas laikā britu ceļotāji tikuši ielaisti Spānijā tikai būtiskiem apmeklējumiem.

Lielbritānija ir saglabājusi ierobežojumus ceļotājiem no Spānijas, kuriem ieceļojot jāuzrāda negatīvs Covid-19 tests un jādodas karantīnā.

No pirmdienas Spānijā bez būtiskiem iemesliem drīkstēs ierasties arī Japānas ceļotāji, paziņoja Spānijas Iekšlietu ministrija.

Spānijas paziņojums izskanēja dienu pēc tam, kad Eiropas Parlaments (EP) un Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis vienojās jautājumā par ES Covid-19 sertifikātu. Vienošanās ļaus visiem ES dalībvalstīs dzīvojošajiem cilvēkiem saņemt digitālu veselības pasi, kurā būs redzams personas vakcinācijas statuss, Covid-19 testu rezultāti vai pierādījumi, ka persona ir pārslimojusi Covid-19.

Spānijā, kas ir otrais populārākais tūristu galamērķis pēc Francijas, 2019.gadā bija reģistrēti 83,5 miljoni ārvalstu viesu. 2020.gadā viņu skaits saruka par 77% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu.

Spānija plāno 2021.gadā uzņemt apmēram 45 miljonus ārvalstu tūristu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu