Zinātnieki atklāj jaunu koronavīrusa paveidu. Tas sastopams suņiem, bet lipīgs arī cilvēkiem (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: DEVN/Unsplash

Zinātnieku grupa ir atklājusi jauna veida koronavīrusa paveidu, kurš ir sastopams suņiem, tomēr ar to var saslimt arī cilvēki, vēsta ārvalstu medijs "Business Today".

Patogēns ir kopš 2018. gada, un ir zināms, ka tas ir astotais koronavīrusa paveids, kas migrējis no dzīvniekiem uz cilvēkiem.

Tomēr šobrīd nav skaidrs, vai šis koronavīruss ir tikpat bīstams kā SARS-CoV-2, vīruss, kas izraisījis COVID-19 pandēmiju. 

Līdz šim astoņi cilvēki Malaizijā ir hospitalizēti pēc inficēšanās ar šo jaunā paveida koronavīrusu. To skaitā ir septiņi bērni, no kuriem jaunākais ir tikai piecarpus mēnešus vecs. Vienam no hospitalizētajiem pacientiem bija attīstījusies pneimonija. Visi pacienti veiksmīgi atveseļojās no vīrusa un pēc skābekļa terapijas tika izrakstīti.

Pētnieki šo jauno koronavīrusa veidu ir nodēvējuši par CCoV-HuPn-2018.

Zinātnieki uzskata, ka CCoV-HuPn-2018 pirmo reizi cilvēkiem tika nodots ar suņiem. Līdzīgas aizdomas pastāv saistībā ar SARS-CoV-2, ka ar to cilvēki inficējās no sikspārņiem.

Zināms, ka no dzīvniekiem uz cilvēkiem tika pārnesti arī citi koronavīrusi. Tomēr šis atklājums liecina, ka koronavīruss pie cilvēka var nonākt ar mājdzīvnieku starpniecību.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu