Video ⟩ "Jets" un "Predators" hokejisti Stenlija kausa izcīņas sērijā izcīna uzvaru pagarinājumā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Vinipegas "Jets" un Nešvilas "Predators" otro uzvaru Stenlija kausa izcīņas 1. kārtas sērijā piektdien izcīnīja pagarinājumā.

Nešvilas "Predators" panākumam mājās pār Karolīnas "Hurricanes" ar 5:4 (2:1, 1:2, 1:1, 1:0) bija nepieciešamas nepilnas 35 minūtes pagarinājuma laika. Sērijā ar 2-1 vadībā izvirzījusies "Jets".

Līdzīgā cīņā, abām komandām spēles laikā esot vadībā ar ne vairāk kā vienu vārtu pārsvaru, izšķirošos vārtus piecas minūtes un sešas sekundes pirms otrā papildlaika beigām pretuzbrukumā guva Mets Dišēns.

Pa diviem rezultativitātes punktiem mačā uzvarētāju rindās sakrāja uzbrucējs Filips Fošberjs, kā arī aizsargi - Raiens Eliss (abiem pa 1+1) un Romans Jozi (0+2), bet viesiem vārti un divas rezultatīvas piespēles Sebastiana Aho kontā.

Uzvarētāju rindās Jūse Saross atvairīja 52 no 56 metieniem, bet pretējā laukuma pusē Alekss Nedeljkovičs tika galā ar 49 no 54 metieniem.

Pagarinājumā beidzās arī spēle Edmontonā, vietējai "Oilers" vienībai piekāpjoties Vinipegas "Jets" ar 0:1 (0:0, 0:0, 0:0, 0:1). Sērijā ar 2-0 vadībā ir "Jets".

Vienīgos vārtus spēlē pēc pagarinājumā spēlētām četrām minūtēm un sešām sekundēm guva Pols Štjastnijs, pretuzbrukumā iemetot vārtus tuvējā vārtu stūrī ar metienu no laukuma labās malas.

Bostonas "Bruins" mājās vēlreiz pieveica Vašingtonas "Capitals" ar 4:1 (0:0, 1:0, 3:1), sērijā panākot jau 3-1 savā labā.

Par spīti pārliecinošajai uzvarai panākums mājiniekiem devās rokā vien trešajā trešdaļā.

Pirmos vārtus vairākumā otrā perioda vidū guva Breds Maršāns, bet pēdējās trešdaļas ieskaņā 33 sekunžu laikā uzvaras vārtus guva Davids Pastrņāks, un izcēlās arī Čārlijs Koils - 3:0.

Aleksandrs Ovečkins 45.minūtē vairākumā guva vienīgos vārtus spēlē galvaspilsētas hokejistu labā, bet galarezultātu 55.minūtē vairākumā fiksēja Metjū Grizleks.

Trīs rezultatīvas piespēles tika Čārlijam Makavojam, bet uzvarētāju vārtos Tūka Rasks tika galā ar 19 "Capitals" metieniem.

Spēles otrajā periodā "Capitals" krievu aizsargs Dmitrijs Orlovs savainoja "Bruins" aizsargu Kevenu Milleru, kurš tika aizvests uz slimnīcu.

Vēl vienā sērijā Sentluisas "Blues" savā laukumā atzina Kolorādo "Avalanche" pārākumu ar 1:5 (0:0, 1:3, 0:2). Sērijā līdz četrām uzvarām ar 3-0 vadībā ir "Avalanche".

"Avalanche" tā bija pirmā aizvadītā spēle bez uzbrucēja Nazema Kadri, kurš diskvalificēts uz astoņām spēlēm par trešdienas spēlē izdarīto sitienu ar plecu galvā "Blues" aizsargam Džastinam Folkam.

Uzvaru gūt tas netraucēja, izvirzoties vadībā otrās trešdaļas vidū ar 3:0.

Trīs (1+2) rezultativitātes punktus sakrāja aizsargs Raiens Greivss, bet vārtos Filips Grūbauers atvairīja 31 no 32 mājinieku metieniem.

"Blues" rindās goda vārtus mazākumā guva Tailers Bozaks.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā vienības katra izspēlēja 56 dueļus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu