65. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā uzvar Itālija (21)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

22. maijā Roterdamā, Nīderlandē noslēdzās 65. starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss, kurā uzvaras laurus plūca Itālijas pārstāvji "Måneskin" ar dziesmu "Zitti E Buoni".

Žūrijas un skatītāju kopvērtējumā Itālija ierindojās pirmajā vietā (524 punkti), otrajā vietā Francija (499 punkti) un trešajā vietā Šveice (432 punkti).

Latvijas žūrija, kuras sastāvā ir Magnuss Eriņš, Valts Pūce, Patrisha, Kaspars Zemītis un Guna Zučika atdeva maksimālos - 12 punktus - Šveicei.

Bukmeikeri prognozēja, ka šogad Eirovīzijā uzvaras laurus plūks Itālijas pārstāvji - "Måneskin" ar dziesmu "Zitti E Buoni". Starp šā gada favorītēm bija arī tādas valstis kā Malta (Destinija ar dziesmu "Je Me Casse"), Francija (Barbara Pravī ar dziesmu "Voilà") un Šveice ("Gjon's Tears" ar dziesmu "Tout l'Univers").

Kā zināms, Latvijas pārstāve Samanta Tīna ar dziesmu "The Moon is Rising" finālā neiekļuva. Šis ir jau ceturtais gads pēc kārtas, kad Latvija nav pārvarējusi Eirovīzijas pusfināla barjeru.

Šogad par uzvaru konkursā sacentās 26 valstis - Nīderlande, Albānija, Serbija, Bulgārija, Moldova, Portugāle, Islande, Sanmarīno, Šveice, Grieķija, Somija, Norvēģija, Izraēla, Krievija, Azerbaidžāna, Malta, Lietuva, Kipra, Zviedrija, Beļģija, Ukrainas, kā arī tā saucamais "lielais piecinieks" – Francija, Itālija, Vācija, Spānija un Lielbritānija.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu