"Pārsteiguma kārbu" tumšais noslēpums - nežēlīga dzīvnieku transportēšana

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: pexels.com

Dzīvnieku tiesību aizsardzības grupa "Love Home" 3. maijā nofilmēja reidu Ķīnas pilsētā Čendu, kura laikā atklāja, ka 156 "pārsteiguma kastēs" bija mazi kucēni un kaķēni, no kuriem daži bija miruši, informē televīzijas kanāls CNN. 

''Pārsteiguma kārbas'', kuru saturs nav zināms, ir iecienīts pārsteigums daudziem, kā arī ienesīgs un plaukstošs bizness. Decembrī "noslēpumaino kastīšu" izgatavotājs "Pop Mart", kurš pārsteidz pasūtītājus ar glītām plastmasas figūriņām, kā liecina sākotnējā publicētā informācija ieguva 676 miljonus ASV dolāru lielu peļņu. Ķīnas valsts laikraksts "China Daily" paziņoja, ka līdz 2024. gadam "noslēpumaino kastīšu" ražošanas nozare varētu gūt peļņu 30 miljardu juaņu (4,7 miljardu ASV dolāru) vērtībā, atsaucoties uz nozares ekspertu ziņojumu.

Bet šim biznesam ir arī tumšā puse. Kaut arī dzīvu dzīvnieku sūtīšana pa pastu Ķīnā ir nelegāla, to ir grūti kontrolēt, ziņo valsts mediji. Daži šī biznesa pārstāvji izmanto Ķīnas "aklo zonu", lai piedāvātu arī "pārsteiguma mājdzīvniekus", kas pie pircēju durvīm tiek piegādāti par 32 juaņām (5 ASV dolāriem). Dzīvnieku tiesību aizsardzības organizācijas pārstāvji norāda, ka šāda rīcība ir nežēlīga, jo ne visi dzīvnieki pie jaunajiem īpašniekiem nokļūst sveiki un veseli. 

Kopš Dzīvnieku tiesību aizsardzības grupa "Love Home" atklājuma, e-komercijas vietnēs daudzi slepeno kastīšu tirgotāji ir izņēmuši no sava piedāvājumu saraksta - mājdzīvnieku izvēle. Citi ir mēģinājuši maskēt savus produktus, mainot reklāmu aprakstus, izņemot vārdu salikumu "noslēpumainā kaste". Vai arī pakalpojumu norāda kā adopcijas iespēju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu