"airBaltic" izvairīsies no Baltkrievijas gaisa telpas šķērsošanas (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Andreas Gora via www.imago-images.de/imago images/Andreas Gora

Atsaucoties uz vairākiem Latvijas sociālo tīklu lietotāju novērojumiem, ka lidsabiedrība "airBaltic" izvairās ielidot Baltkrievijas gaisa telpā, portāls "Apollo.lv" vērsās pie lidsabiedrības, noskaidrojot, ka pieņemts lēmums izvairīties no ielidošanas Baltkrievijas gaisa telpā. 

Pirmdien, 24. maijā, mikroblogošanas vietnē "Twitter" tika novērots, ka vairāki Latvijas sociālo tīklu lietotāji pamanījuši lidsabiedrības "airBaltic" izvairīšanos ielidot Baltkrievijas gaisa telpā. 

Lidsabiedrība "airBaltic", atbildot uz sociālo tīklu lietotāju novērojumiem, ziņo, ka vakar, 24. maijā, saņemot pretrunīgu informāciju par uz Minsku novirzīto komerciālo reisu, "airBaltic" nekavējoties lēma izvairīties no ielidošanas Baltkrievijas gaisa telpā līdz brīdim, kamēr situācija kļūs skaidrāka un varas iestādes informēs par saviem lēmumiem.

"Mūsu pasažieru un darbinieku drošība un veselība ir galvenā "airBaltic" prioritāte. "airBaltic" pašlaik turpina uzmanīgi sekot līdzi situācijai," vēsta "airBaltic" korporatīvās komunikācijas vadītāja Alise Briede.

Kā norāda Briede, 23. maijā "airBaltic" rīkojās atbilstoši Eiropas Aviācijas drošības aģentūras (EASA) ieteiktajiem piesardzības pasākumiem, veicot lidojumus virs Minskas. "airBaltic" izvairījās no ielidošanas Baltkrievijas gaisa telpā, veicot reisus BT410 no Rīgas uz Odesu un BT724 no Rīgas uz Tbilisi.

Jau ziņots, ka Baltkrievijas režīma varas iestādes svētdien aviokompānijas "Ryanair" lidmašīnu, kas bija ceļā no Atēnām uz Viļņu, piespieda nolaisties Minskā, lai aizturētu opozīcijas līderes Svjatlanas Cihanouskas štāba locekli, opozīcijas medija "Nexta" dibinātāju un galveno redaktoru Romānu Protaseviču.

Lidojumu novērošanas portālu informācija liecina, ka lidmašīna, kurai bija jāierodas Viļņā svētdien plkst.13, no Minskas lidostas pacēlās plkst.20.45 savukārt plkst.21.30 lidmašīna nolaidās Viļņā.

Lidmašīnā atradies 171 pasažieris, tostarp 94 Lietuvas pilsoņi, 11 pasažieri no Grieķijas, deviņi - no Francijas, kā arī cilvēki no Latvijas, Baltkrievijas, Polijas, Rumānijas, Vācijas, Krievijas, Gruzijas un citām valstīm.

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) informēja, ka lidmašīnā bija divi Latvijas valstspiederīgie.

Latvijas valstij pieder 96,14% balsstiesību "airBaltic" kapitālā, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 3,86%.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu