VIDEO ⟩ "Našķoties" Zane ļauj ieskatīties savas virtuves stūrīšos un dalās padomos tās organizēšanā

Foto: TVNET kolāža
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Cilvēks, kurš ikdienā ļoti daudz laika pavada virtuvē, noteikti zinās, kā veiksmīgi tajā ieviest un uzturēt kārtību. Savā virtuvē ļāva ieskatīties pavārgrāmatu un ēdiena bloga "Našķoties" autore Zane Grēviņa un dalījās ar vērtīgiem padomiem, lai virtuvē viss ir savās vietās.

Ir patīkami, ja, ienākot virtuvē redzama kārtība un valda tīrība, tomēr virtuve nebeidzas ar redzamajām virsmām. Ne viens vien skapītis, atvilktnes un arī ledusskapis ir pelnījuši būt sakārtoti un labi organizēti, padarot darbošanos virtuvē ērtāku un atrašanos tajā – patīkamāku. Zane Grēviņa ļauj ieskatīties savas virtuves stūrīšos, daloties padomos, kā vieglāk tajos uzturēt kārtību.

Kārtība garšvielu plauktiņā

Svarīgi neaizmirst par garšvielu plauktiņu, kura saturu periodiski ir jāpārskata. Tas ļaus pārliecināties, ka garšvielas nav zaudējušas garšas īpašības un aromātu.

"Man ļoti parocīgi šķiet garšvielas glabāt tieši caurspīdīgās burciņās, lai redzētu, kas katrā atrodas. Kā arī noslēgtos trauciņos nevarēs iemitināties pārtikas kodes, kuras nereti mīl iedzīvoties arī garšvielu paciņās," atklāj Zane.

Gardēdei pa rokai ikdienā allaž ir maltie pipari čili pārslas, karijs, saldās un kūpinātas paprikas pulveri, kā arī kumīns. Zane atgādina: "Samaltas garšvielas ātrāk zaudēs ne tikai savu garšu, bet arī smaržu un būs lietojamas īsāku laiku."

Foto: Ekrānuzņēmums no video/TVNET

Tomēr ne visu allaž izdodas sabērt burciņās, īpaši, ja nopirktas rezerves. Lielisks palīgs ir IKEA plastmasas kastītes, kurās uzglabāt neatvērtos iepakojumus, taču tos der sašķirot – vienā kastītē ievietot visu nepieciešamo kūkām un saldajiem ēdieniem, bet otrā – sāļajiem, lai nepieciešamais atrastos rokas stiepiena attālumā un ilgi nebūtu jāmeklē.

Arī "krāmu" atvilktnē iespējama kārtība

Katrā virtuvē ir atvilktne, kurā stāv viss – sākot no cepšanas formiņām, beidzot ar miksera uzgaļiem un tukšām kārbiņām un šķiet, ka tur kārtība nav iespējama? Šāda atvilktne ir arī "Našķoties" Zanei, kurā mantu netrūkst, tomēr ar laiku ir izdevies arī šeit ieviest kārtību.

Foto: TVNET

Zane skaidro, ka pirmais solis, lai ieviestu kārtību ir bijis sadalīt atvilktni mazākās zonās. Arī te palīgā nāk kastes, kurā katrā var likt konkrētus priekšmetus, piemēram, visus rokas blendera uzgaļus.

"Laika gaitā esmu iemācījusies, ka vissvarīgāk katrai lietai atvēlēt savu vietu un to nedalīt ar citām. Tad arī kārtība uzturēsies ilgstoši," skaidro gardēde.

Kārtība ledusskapī – ne vien praktiski, bet arī ekonomiski

Pēdējais gads daudziem no mums ir iemācījis iepirkties retāk un ilgākam laikam. Arī Zanei. Bet tas viss nācis ar vēl kādām jaunām iemaņām – prasmi saglabāt produktus ilgāk svaigus un tos notiesāt, nevis izmest.

Ar vāku aiztaisāmas kastītes ir liels palīgs. Zane, kad iegādājas svaigus spinātus vai rukolu, zaļumus pārber atsevišķās kastītēs. Tādejādi tie ilgāk uzglabājas svaigi.

Foto: TVNET

Caurspīdīgas kastītes ļauj uzreiz ledusskapī ieviest kārtību. Tajās var labi pārredzēt, kas atrodas iekšā, kā arī, kad iztukšotas, ātri un ērti izmazgāt trauku mašīnā.

Ledusskapī, tāpat kā virtuvē, visam ir sava vieta. Dārzeņi un augļi tiek uzglabāti tiem paredzētajā atvilktnē. Nelielākiem produktiem lieti noder IKEA pārtikas produktu uzglabāšanas kastītes – viss ir vietās un nevar "aizmukt" uz atvilktnes citu stūri, radot haosu.

Ieskaties Zanes Grēviņas virtuvē:

Virkni dažādu virtuves organizatoru, kas ļaus ieviest kārtību gan plauktos, gan atvilktnēs, gan ledusskapī vari atrast IKEA. Ja tu vēl tikai plāno savu virtuvi, vai vēlies uzlabot esošo, noderīgs palīgs būs IKEA bezmaksas tiešsaistes plānotājs. Tajā iespējams izvēlēties un pārbaudīt dažādus risinājumus, aprēķināt nepieciešamo budžetu un salīdzināt dažādus variantus virtuāli, pat neatstājot savu mājokli.

Raksts tapis sadarbībā ar IKEA.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu