FOTO ⟩ 10 iedvesmojošas idejas. Kā līdz nepazīšanai pārvērst 602. projekta virtuvi?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Privātais arhīvs

"Mūsu virtuvē ir daudz noderīgu lietu no IKEA preču klāsta, bet šajā sezonā īpaši bieži tiek likti lietā saldējuma gatavošanas trauciņi. Ar veselīgu, pašu taisītu jogurta un augļu saldējumu mielojamies teju katru dienu!" pieteikumā konkursam "Mērīsimies ar virtuvēm!" raksta Elza Cīrule. Viņa ir kļuvusi par otrās nedēļas uzvarētāju un tiks pie 50 eiro vērtas IKEA dāvanu kartes mājokļa pārvērtībām.

Lūk, ieskats Cīruļu ģimenes virtuvē!

Foto: Privātais arhīvs

Lai smeltos iedvesmu virtuves pārvērtībām, lasi tālāk un aplūko fotogrāfijas, ko iesūtījuši konkursa dalībnieki. Portālā tiek publicēti interesantākie apraksti ar foto, bet iknedēļas balvas izlozē piedalās visi iesūtītie pieteikumi, kas atbilst konkursa noteikumiem.

Virtuve pēckara projekta divstāvu mājas dzīvoklī. “Dzīvokli vīrs izremontēja pirms 11 gadiem, bet laiks iet, mode mainās un domas arī. Iedvesma virtuves pārvērtībām radās 2020. gada pavasarī, kad, acīmredzot, ilgstoši slēgto kafejnīcu dēļ, kā īstenam kafijas mīļotājam, sagribējās arī virtuvē ieviest kafejnīcas vēsmas. Un uzgāju lielisko IKEA virtuves plānotāju. Mēneša laikā ideja bija gatava un plāns pirkt mēbeles arī. Tomēr beigās iekārtas izgatavošanu uzticēju vietējam meistaram, jo virtuve ir nestandarta, maza, un katrs milimetrs no svara. Prieks, ka atbalstīju vietējo uzņēmumu! Arī lina aizkari no pašu mājām – LIINI.lv.

Sienu apdare ir pašas veikts darbiņš, par ko joprojām neizsakāms lepnums un gandarījums. Uz sienām līmētas ķieģeļflīzes un tā krāsota pelēkā krāsa. Arī apaļais galds ir sen lolots sapnis, kas burtiski ''uzskrēja'' man virsū interneta veikalā. Atlika tikai pieskaņot krēslus un lampu. Bet bez IKEA mūsmājās nekādi – skaistās glāzes no SÄLLSKAPLIG kolekcijas, uzglabāšanas trauki IKEA 365+, puķupodi DAIDAI, timiāns FEJKA un šķīvji un bļodas OFTAST, visi šie noskaņu veicinošie skaistumi. Ko lai saka? IKEA prot iedvesmot un radīt prieku!” 
Virtuve pēckara projekta divstāvu mājas dzīvoklī. “Dzīvokli vīrs izremontēja pirms 11 gadiem, bet laiks iet, mode mainās un domas arī. Iedvesma virtuves pārvērtībām radās 2020. gada pavasarī, kad, acīmredzot, ilgstoši slēgto kafejnīcu dēļ, kā īstenam kafijas mīļotājam, sagribējās arī virtuvē ieviest kafejnīcas vēsmas. Un uzgāju lielisko IKEA virtuves plānotāju. Mēneša laikā ideja bija gatava un plāns pirkt mēbeles arī. Tomēr beigās iekārtas izgatavošanu uzticēju vietējam meistaram, jo virtuve ir nestandarta, maza, un katrs milimetrs no svara. Prieks, ka atbalstīju vietējo uzņēmumu! Arī lina aizkari no pašu mājām – LIINI.lv. Sienu apdare ir pašas veikts darbiņš, par ko joprojām neizsakāms lepnums un gandarījums. Uz sienām līmētas ķieģeļflīzes un tā krāsota pelēkā krāsa. Arī apaļais galds ir sen lolots sapnis, kas burtiski ''uzskrēja'' man virsū interneta veikalā. Atlika tikai pieskaņot krēslus un lampu. Bet bez IKEA mūsmājās nekādi – skaistās glāzes no SÄLLSKAPLIG kolekcijas, uzglabāšanas trauki IKEA 365+, puķupodi DAIDAI, timiāns FEJKA un šķīvji un bļodas OFTAST, visi šie noskaņu veicinošie skaistumi. Ko lai saka? IKEA prot iedvesmot un radīt prieku!” Foto: Foto un apraksts – Ieva Ošniece
Virtuve privātmājā. “Šī virtuve piedzīvojusi lielas pārvērtības, jo remonta laikā virtuve tika apvienota ar koridoru. Dizainu veidoju pati, un visas ieceres pagaidām vēl nav realizētas. Virtuves iekārta, vitrīna, lampas, aizkari, krēsli, izlietne ir no IKEA. Nosūcēju pirkām lietotu – tas bija zilā krāsā, bet vīrs pārkrāsoja matēti melnu. Man ļoti patīk padomju laika čuguna radiators, kuru paši restaurējām un nokrāsojām zelta krāsā. Oriģinalitāti mūsu virtuvei piešķir nestandarta flīzes.”
Virtuve privātmājā. “Šī virtuve piedzīvojusi lielas pārvērtības, jo remonta laikā virtuve tika apvienota ar koridoru. Dizainu veidoju pati, un visas ieceres pagaidām vēl nav realizētas. Virtuves iekārta, vitrīna, lampas, aizkari, krēsli, izlietne ir no IKEA. Nosūcēju pirkām lietotu – tas bija zilā krāsā, bet vīrs pārkrāsoja matēti melnu. Man ļoti patīk padomju laika čuguna radiators, kuru paši restaurējām un nokrāsojām zelta krāsā. Oriģinalitāti mūsu virtuvei piešķir nestandarta flīzes.” Foto: Foto un apraksts – Lita Zosare
Virtuve lietuviešu projekta dzīvoklī. “Mūsmājās ir ļoti paveicies ar virtuvi, jo tā ir plaša, gaiša un ļoti parocīga. Man svarīgākais ir, lai virtuvē būtu ietilpīga darba virsma. No IKEA mūsu virtuvē ir pilnīgi visi galda piederumi, vairāki šķīvji un glāzes, bet, no bildē redzamajām lietām, tie ir virtuves statīvi, kur novietot tikko mazgātos traukus, garšvielas un citas ēst gatavošanai paredzētas lietas. Tas ir īpaši svarīgi, jo statīvi neaizņem lieku vietu, ir novietoti augstāk par virtuves virsmu, un tādēļ arī ir daudz vienkāršāk visu sakopt.” 
Virtuve lietuviešu projekta dzīvoklī. “Mūsmājās ir ļoti paveicies ar virtuvi, jo tā ir plaša, gaiša un ļoti parocīga. Man svarīgākais ir, lai virtuvē būtu ietilpīga darba virsma. No IKEA mūsu virtuvē ir pilnīgi visi galda piederumi, vairāki šķīvji un glāzes, bet, no bildē redzamajām lietām, tie ir virtuves statīvi, kur novietot tikko mazgātos traukus, garšvielas un citas ēst gatavošanai paredzētas lietas. Tas ir īpaši svarīgi, jo statīvi neaizņem lieku vietu, ir novietoti augstāk par virtuves virsmu, un tādēļ arī ir daudz vienkāršāk visu sakopt.” Foto: Foto un apraksts – Liene Spuriņa
Virtuve 602.sērijas dzīvoklī. “Mūsu virtuves stāsts sākas ar to, ka piekritām pārvākties uz iepriekš izīrētu ģimenes dzīvokli, kuru iepriekš nekad nebijām redzējuši, līdz pat dienai, kad pirmo reizi atslēdzām tā durvis. Ieraugot, kā dzīvoklis ir “pārvērties” pēc iepriekšējiem īrniekiem, mūs pārņēma sašutums. Remonts bija jāsāk nekavējoties!

Virtuves sienas bija ļoti nedraudzīgā tonī – tumšas un aukstas, turklāt īrnieku atstātās mēbeles un vecais koka logs kopskatu padarīja vēl baisāku. Pirmais, ko mēģinājām “glābt”, bija sienas, tās pārkrāsojot gaišas, lai dzīvoklī ienāktu gaisma. Tad ķērāmies pie virtuves mēbeļu demontēšanas un loga nomaiņas. Sākām plānot mūsu jauno virtuves iekārtu IKEA virtuves plānotājā, kas, pateicoties IKEA darbinieku draudzīgajai palīdzībai, noritēji diezgan viegli. Pēc dažām nedēļām virtuve bija ieguvusi jaunas sienas, grīdu, logu un virtuves iekārtu. Ik pa laikam atceramies, kā virtuve izskatījās pirmajā dienā, un ir grūti noticēt šīm pārvērtībām! Esam ļoti gandarīti par paveikto.”
Virtuve 602.sērijas dzīvoklī. “Mūsu virtuves stāsts sākas ar to, ka piekritām pārvākties uz iepriekš izīrētu ģimenes dzīvokli, kuru iepriekš nekad nebijām redzējuši, līdz pat dienai, kad pirmo reizi atslēdzām tā durvis. Ieraugot, kā dzīvoklis ir “pārvērties” pēc iepriekšējiem īrniekiem, mūs pārņēma sašutums. Remonts bija jāsāk nekavējoties! Virtuves sienas bija ļoti nedraudzīgā tonī – tumšas un aukstas, turklāt īrnieku atstātās mēbeles un vecais koka logs kopskatu padarīja vēl baisāku. Pirmais, ko mēģinājām “glābt”, bija sienas, tās pārkrāsojot gaišas, lai dzīvoklī ienāktu gaisma. Tad ķērāmies pie virtuves mēbeļu demontēšanas un loga nomaiņas. Sākām plānot mūsu jauno virtuves iekārtu IKEA virtuves plānotājā, kas, pateicoties IKEA darbinieku draudzīgajai palīdzībai, noritēji diezgan viegli. Pēc dažām nedēļām virtuve bija ieguvusi jaunas sienas, grīdu, logu un virtuves iekārtu. Ik pa laikam atceramies, kā virtuve izskatījās pirmajā dienā, un ir grūti noticēt šīm pārvērtībām! Esam ļoti gandarīti par paveikto.” Foto: Foto un apraksts – Linda Skopāne
Virtuve privātmājā. “Virtuves remontu veicām pašu spēkiem kopā ar draugu. Bija liela motivācija pabeigt virtuves remontu, lai mēs ātrāk varētu sākt dzīvot kopā. Novembrī, izmantojot IKEA virtuves plānotāju, sakombinējām mums nepieciešamos plauktiņus, atvilktnes, izdomājām dizainu, un jau Ziemassvētku brīvdienās nodarbojāmies ar mēbeļu montēšanu.

Esam ļoti gandarīti par rezultātu, mums patīk gan gaišās IKEA mēbeles, gan tumši pelēkā, lielā darba virsma, uz kuras mēs varam kopīgi gatavot ēst, baudīt brokastis, sēžot uz ērtajiem IKEA bāra krēsliem, un arī strādāt. Ir, protams, arī dažas vēl nepabeigtas nianses. Plānojam iegādāties iebūvējamo trauku mazgājamo mašīnu un mikroviļņu krāsni, lai padarītu virtuves dizainu pabeigtāku. Kā arī jānotonē ēdamgalds un krēsli tumši brūnā krāsā. IKEA virtuves ir ļoti funkcionālas, ērtas, viss ir ērti sasniedzams, kā saka – "viss pa rokai". Mēs labprāt izmantojam arī IKEA traukus un virtuves piederumus. Es iesaku IKEA virtuvi – par saprātīgu naudu var izveidot stilīgu un ērtu "mīļāko vietu" savās mājās.”
Virtuve privātmājā. “Virtuves remontu veicām pašu spēkiem kopā ar draugu. Bija liela motivācija pabeigt virtuves remontu, lai mēs ātrāk varētu sākt dzīvot kopā. Novembrī, izmantojot IKEA virtuves plānotāju, sakombinējām mums nepieciešamos plauktiņus, atvilktnes, izdomājām dizainu, un jau Ziemassvētku brīvdienās nodarbojāmies ar mēbeļu montēšanu. Esam ļoti gandarīti par rezultātu, mums patīk gan gaišās IKEA mēbeles, gan tumši pelēkā, lielā darba virsma, uz kuras mēs varam kopīgi gatavot ēst, baudīt brokastis, sēžot uz ērtajiem IKEA bāra krēsliem, un arī strādāt. Ir, protams, arī dažas vēl nepabeigtas nianses. Plānojam iegādāties iebūvējamo trauku mazgājamo mašīnu un mikroviļņu krāsni, lai padarītu virtuves dizainu pabeigtāku. Kā arī jānotonē ēdamgalds un krēsli tumši brūnā krāsā. IKEA virtuves ir ļoti funkcionālas, ērtas, viss ir ērti sasniedzams, kā saka – "viss pa rokai". Mēs labprāt izmantojam arī IKEA traukus un virtuves piederumus. Es iesaku IKEA virtuvi – par saprātīgu naudu var izveidot stilīgu un ērtu "mīļāko vietu" savās mājās.” Foto: Foto un apraksts – Anna Čmiļa
Virtuve 602. sērijas dzīvoklī. “Kas padara manu virtuvi īpašu? Šo IKEA virtuves iekārtu pašu spēkiem esam saplānojuši kopā ar bērniem. Bērni paši to ir samontējuši un uzstādījuši. Lielisks ģimenes projekts un man īpaša dāvana Māmiņdienā.”
Virtuve 602. sērijas dzīvoklī. “Kas padara manu virtuvi īpašu? Šo IKEA virtuves iekārtu pašu spēkiem esam saplānojuši kopā ar bērniem. Bērni paši to ir samontējuši un uzstādījuši. Lielisks ģimenes projekts un man īpaša dāvana Māmiņdienā.” Foto: Foto un apraksts – Antoņina Čekaļina
Virtuve privātmājā. “Šajā virtuvē ir maksimāli izmantota nelielā pieejamā telpas platība. Virtuve ir klasiski balta un praktiska. Papildināta ar pēc mūsu individuāla dizaina izstrādātiem un izgatavotiem atvērta tipa plauktiem, kas ir ļoti ērti, ņemot vērā ļoti lielo rosību virtuvē, jo tā tiek izmantota 3-4 ēdienreižu pagatavošana katru dienu.”
Virtuve privātmājā. “Šajā virtuvē ir maksimāli izmantota nelielā pieejamā telpas platība. Virtuve ir klasiski balta un praktiska. Papildināta ar pēc mūsu individuāla dizaina izstrādātiem un izgatavotiem atvērta tipa plauktiem, kas ir ļoti ērti, ņemot vērā ļoti lielo rosību virtuvē, jo tā tiek izmantota 3-4 ēdienreižu pagatavošana katru dienu.” Foto: Foto un apraksts – Aigars Spāģis
Virtuve 602. sērijas dzīvoklī. “Par savu ideālo virtuvi sapņoju jau ilgi. Tā kā dzīvojam tuvu IKEA, tad sanāca bieži apmeklēt veikalu, jo mājās taču vienmēr ko vajag nopirkt! Un tā radās doma, ka arī es varu uzdrošināties mainīt virtuvi.

Ar IKEA konsultanta iedvesmojošo stāstījumu par IKEA plānotāju un ar pirmo skici kabatā devos mājās un ķēros klāt savas sapņu virtuves plānošanai. Tika pārdomāts un plānots, ergonomiski skatīts, katrai lietai piemeklēta sava īstā vietiņa, padomāts par dažādiem sīkumiem un lietošanas ērtībām. Un, pats galvenais, – bija iecere piepildīt sapni par virtuves salu. Virtuve ir maza, bet, pretēji visiem viedokļiem, ka salu mazās virtuvēs neliek, es nepaklausīju, un, "voilā", man ir sala! Tik ērti ikdienā ir to lietot! Man prieks, ka uzdrošinājos, bet rezultāts pārsteidza pat mani pašu. Virtuve tapa 2020. gada vasarā, tā ir komplektēta gandrīz pilnībā no IKEA, gan mēbeles, gan daudzas virtuves tehnikas uzpariktes, gan ūdens maisītājs un visas ērtās mazās lietiņas. Tagad ģimenei virtuve ir mīļākā telpa dzīvoklī.”
Virtuve 602. sērijas dzīvoklī. “Par savu ideālo virtuvi sapņoju jau ilgi. Tā kā dzīvojam tuvu IKEA, tad sanāca bieži apmeklēt veikalu, jo mājās taču vienmēr ko vajag nopirkt! Un tā radās doma, ka arī es varu uzdrošināties mainīt virtuvi. Ar IKEA konsultanta iedvesmojošo stāstījumu par IKEA plānotāju un ar pirmo skici kabatā devos mājās un ķēros klāt savas sapņu virtuves plānošanai. Tika pārdomāts un plānots, ergonomiski skatīts, katrai lietai piemeklēta sava īstā vietiņa, padomāts par dažādiem sīkumiem un lietošanas ērtībām. Un, pats galvenais, – bija iecere piepildīt sapni par virtuves salu. Virtuve ir maza, bet, pretēji visiem viedokļiem, ka salu mazās virtuvēs neliek, es nepaklausīju, un, "voilā", man ir sala! Tik ērti ikdienā ir to lietot! Man prieks, ka uzdrošinājos, bet rezultāts pārsteidza pat mani pašu. Virtuve tapa 2020. gada vasarā, tā ir komplektēta gandrīz pilnībā no IKEA, gan mēbeles, gan daudzas virtuves tehnikas uzpariktes, gan ūdens maisītājs un visas ērtās mazās lietiņas. Tagad ģimenei virtuve ir mīļākā telpa dzīvoklī.” Foto: Foto un apraksts – Anda Turina
Virtuve pašvaldības daudzdzīvokļu māja Purvciemā. “Mūsu virtuves skapīši bija veci, bet jau bijām pie tiem pieraduši. Reizēm pafantazējām, ka kaut kad nopirksim jaunus. Kad vīrs IKEA nopirka vienkāršu, pelēku plastmasas trauku žāvētāju, tas tik labi izskatījās, salīdzinot ar virtuves skapīti un veco izlietni, ka mums nebija citu variantu – bija jāsaņemas remontam.

Nedēļas laikā tikām pie jauniem virtuves skapīšiem, metāla trauku žāvētāja, plaukta, un ūdens maisītāja no IKEA. Tagad atliek tikai nomainīt grīdu un plīti, jo šīs lietas “krīt ārā no bildes”, salīdzinot ar skaistajiem skapīšiem.” 
Virtuve pašvaldības daudzdzīvokļu māja Purvciemā. “Mūsu virtuves skapīši bija veci, bet jau bijām pie tiem pieraduši. Reizēm pafantazējām, ka kaut kad nopirksim jaunus. Kad vīrs IKEA nopirka vienkāršu, pelēku plastmasas trauku žāvētāju, tas tik labi izskatījās, salīdzinot ar virtuves skapīti un veco izlietni, ka mums nebija citu variantu – bija jāsaņemas remontam. Nedēļas laikā tikām pie jauniem virtuves skapīšiem, metāla trauku žāvētāja, plaukta, un ūdens maisītāja no IKEA. Tagad atliek tikai nomainīt grīdu un plīti, jo šīs lietas “krīt ārā no bildes”, salīdzinot ar skaistajiem skapīšiem.” Foto: Foto un apraksts – Anita Kotoviča

Vēl tikai vienu nedēļu, līdz šā gada 27. maijam arī tu vari piedalīties sadarbībā ar IKEA rīkotajā konkursā (vairāk par konkursu lasi, lūk, te). Iesūti savas virtuves foto ar nelielu aprakstu un laimē 50 eiro vērtu IKEA dāvanu karti mājokļa pārvērtībām! Trīs nedēļu periodā izlozēsim trīs dāvanu kartes! Piedalies un laimē!

Ja tu plāno iegādāties jaunu virtuves iekārtu vai prāto, kā ātri, vienkārši un bez liekiem tēriņiem atsvaidzināt veco, lieti noderēs IKEA bezmaksas tiešsaistes plānotājs. Tajā par baltu velti var izvēlēties vēlamos risinājumus, aprēķināt izmaksas un vizuāli salīdzināt dažādas iespējas, pat neizejot no mājām.

Konkurss tapis sadarbībā ar IKEA

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu