Neoficiāli avoti ziņo, ka Batkrievijas aizturētā Protaseviča veselības stāvoklis šobrīd ir smags (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: PAUL HANNA/REUTERS

​Minskā svētdien aizturētajam Baltkrievijas opozicionāram Romānam Protasevičam radušās nopietnas problēmas ar sirdi un viņš kritiskā stāvoklī hospitalizēts vienā no Minskas slimnīcām, pirmdien vēsta "Telegram" kanāls "Belamova": sīkāka informācija nav apstiprināta.

"Romāna Protaseviča māte paziņojusi, ka saskaņā ar neapstiprinātu informāciju viņas dēls atrasts vienā no Minskas slimnīcām. Viņa stāvoklis ir kritisks - sirds problēmas. Par to viņu informējuši laba vēlētāji," raksta "Belamova",

kuras redaktors ir Protasevičs.

Viņa māte Natālija ziņas par dēla hospitalizāciju apstiprināja arī Polijā bāzētajai telekanālam "Belsat". Viņa paskaidroja, ka informāciju saņēmusi no "cilvēkiem mediķu aprindās", taču nezina, vai tā ir patiesa. Viņa arī atzina, ka viņas dēlam ir sirds problēmas.

"Romānam ir sirds problēmas, kuru dēļ viņu nepaņēma armijā. Vienreiz viņš bija stāvoklī pirms sirds lēkmes. Ja viņam kaut kas ir izdarīts, tas var izprovocēt sirdslēkmi," sacīja Natālija.

Viņa norādīja, ka nezina, kurā slimnīcā viņas dēls varētu būt, jo "informācija nodota no viena ārsta citam".

Kā ziņots, lidmašīnai, kas svētdien bija ceļā no Atēnām uz Viļņu, Baltkrievijas gaisa telpā netālu no Lietuvas robežas nācās mainīt kursu un doties uz Minsku, kur Baltkrievijas kriminālpolicija aizturēja vienu no tās pasažieriem - opozīcijas līderes Svjatlanas Cihanouskas štāba locekli, opozīcijas medija "Nexta" dibinātāju un galveno redaktoru Romānu Protaseviču, kuram Baltkrievijā draud nāvessods.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu