Vairāk nekā 30 gadus pēc slepkavības uz prāmja "Estonia" aizdomās turētais stājies tiesas priekšā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: eestinen.fi

Ir pagājuši gandrīz 34 gadi, kopš uz uz prāmja "Viking Sally", kuru vēlāk pārdēvēja par "Estonia", tika uzbrukts diviem vācu studentiem. Vakar, 24. maijā, norisinājās tiesas process ar aizdomās turēto slepkavu, vēsta portāls "Euronews". 

24. maijā norisinājās tiesas process ar aizdomās turēto slepkavu – 51 gadu vecu dāni. Viņš apsūdzību noliedz.

Tiesas laikā tika izskatīta apsūdzība un pierādījumi. Precīzs datums sprieduma paziņošanai nav zināms.

Tiesas process notika Somijas pilsētas Turku rajona tiesā.

Jau ziņots iepriekš, ka 1987. gadā 20 gadus vecais Klauss Šlēle un 22 gadus vecā Betina Taksa bija studenti no Rietumvācijas, kuri devās apceļot Ziemeļeiropas valstis, taču 1987. gada 29. jūlijā pāris tika nāvējoši ievainots uz prāmja "Viking Sally".

Abiem jauniešiem ar nezināmu priekšmetu iesists pa galvu. Viens no dāņiem, kurš atrada upurus, vēlāk plašsaziņas līdzekļiem sacīja, ka Betinai ir nogriezts pirksts, taču policija to neapstiprināja.

1987. gada augustā vietējie zvejnieki atrada asiņainu apģērbu, kas bija iesaiņots plastmasas maisiņā. Soma nonāca neapdzīvotā salā tikai 200 metru attālumā no prāmju maršrutiem.

Turpmākajos gados lielākā daļa pasažieru tika nopratināti, lai gan dažu identitāte nekad netika noskaidrota. Izmeklētāji vairākas reizes ir bijuši uz "Viking Sally" klāja, mēģinot atrast jaunus pierādījumus, bet neko neatrada. Nav liecinieku, nav noderīgu video, nav acīmredzamu motīvu. Un Betina Taksa neko neatcerējās par notikušo.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu