"Un te patērētāju tiesības man uzbrūk!" Adriana Miglāne saņēmusi bargu sodu vairāku tūkstošu eiro apmērā (42)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Adriana Miglāne.
Adriana Miglāne. Foto: publicitātes

Dziedātāja, šova "X Faktors" zvaigzne Adriana Miglāne sociālajā vietnē "Instagram" ar emocionāliem video pastāstījusi, ka saņēmusi vēstuli no valsts instances, kurā norādīts sods vairāku tūkstošu eiro apmērā.

"Nekas jau traks nav noticis, bet man vienkārši ļoti, ļoti sāp sirds, jo es šodien saņēmu vēstuli, kur man ir uzlikts sods tūkstošu apmērā par manām "Instagram" bildēm. Precīzāk par sadarbībām, par "postiem", kur es nebiju norādījusi vienu "haštagu" vai arī "paid partnership" (apmaksāta sadarbība) es nebiju norādījusi, un par to man valsts uzlika sodu," emocionāli pavēstīja Miglāne.

Adriana uzsvēra, ka sodu samaksās, taču viņai sāp sirds par to, ka ir tik daudz negodīgi cilvēki, kuri nemaksā lielus nodokļus, taču viņa godīgi maksā visus valsts noteiktos nodokļus.

"Es visu daru. Es visu maksāju. Visus sociālos nodokļus par sevi samaksāju, visu tiešām no tīras sirds.

Un te patērētāju tiesības man uzbrūk. Man ir 21 gads, man jāsamaksā tāda summa. Par ko? Kāpēc tā?," sašutusi sacīja Miglāne.

Dziedātāja sacīja, ka šo situāciju cenšas uztvert kā mācību un aicināja citus influencerus sekot līdzi sociālo tīklu vietnēs paustajam.

"Mūs redz visur. Un mums seko nemitīgi līdzi. Tikai es domāju, kā tam cilvēkam, kas man to sodu uzlika. Kā diez viņš jūtas? Es ceru, ka labi. Es tiešām ceru bez sarkasma, es ceru, ka labi," teica Adriana.

Pēcāk Miglāne pavēstīja, ka ir sazinājusies ar jomas speciālistiem, kopīgi risinot radušos situāciju.

Neilgi pēc Miglānes stāstītā, viņa atzina, ka saņēmusi daudz pozitīvas un negatīvas ziņas no sociālo tīklu lietotājiem.

"Es esmu šokā par cilvēkiem, kuri arī labas lietas raksta, bet es esmu šokā par tām visām vēstulēm, kur man raksta – "pati vainīga", "tā tev arī vajag", "tā ir, ka neseko līdzi", "tu taču esi atpazīstama persona, tev tas ir jāzina"," ar asarām acīs sacīja dziedātāja.

Vairākas stundas pēc emocionālā paziņojuma, Miglāne rakstīja, ka novērtē to, kāda spēcīga komanda viņai ir līdzās, kas ir gatava palīdzēt, iesaistīties un aizstāvēt.

"Es esmu tikai cilvēks un cilvēcīgi ir kļūdīties, pazvanīt un paskaidrot "Adriana, Jums jāizlabo", nevis iemest sejā ierakstītu vēstuli ar tādu sodu.

Nekas, strādāšu un atpelnīšu, un darīšu vēl vairāk, kā jebkad. Lai sapņi piepildās," nobeigumā rakstīja Miglāne.

Kā 2019. gadā vēstīja Latvijas Radio, satura veidotājiem jeb tā sauktajiem influenceriem savās publikācijās obligāti jānorāda, ja par izvietoto produktu saņemta samaksa. Turklāt norādei jāatrodas publikācijas sākumā.

Tomēr joprojām vairāki influenceri to neievēro. Par to pienākas sods līdz 10 tūkstošiem eiro. Patērētāju tiesību aizsardzības centrā (PTAC) gan skaidro, ka tā ir tikai likumā noteiktā maksimālā summa. Satura veidotājiem to piemērot neviens nesteidz.

Influenceriem jeb ietekmētājiem ir jāievēro vairākas prasības, publikācijās ievietojot produktu vai pakalpojumu. Tā paredz negodīgas komercprakses un reklāmas likumi. Ir jānodrošina iespēja identificēt publikācijā izmantotās preces pārdevēju vai pakalpojuma sniedzēju. Turklāt ir jānorāda, ka attiecīgais saturs ir reklāma. Tas jādara gadījumā, ja satura veidotājs ir guvis kādu labumu – samaksu vai bezmaksas preci.

Šie likumi attiecas uz satura veidotājiem, jo jebkurš no viņiem ir komercprakses īstenotājs. Turklāt tas, vai likums jāievēro, nav atkarīgs no sekotāju skaita. Nav svarīgi vai instagrama kontam ir desmit tūkstoši sekotāju vai pieci simti – tiklīdz zem produkta izvietošanas publikācijā ir biznesa darījums, likums ir jāievēro.

Komentāri (42)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu