Neretas novadā ātruma pārkāpējs policistiem devis 120 eiro kukuli (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: ronstik/Shutterstock

Aizvadītajās brīvdienās kāds autovadītājs Neretas novadā svētdien policistiem piedāvājis 120 eiro lielu kukuli, lai izvairītos no administratīvā pārkāpuma procesa sākšanas, informē Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Neretas novada Zalves pagastā uz autoceļa Vecumnieki - Nereta - Subate par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu tika apturēta automašīna "Audi A8L", kuru vadīja 1975. gadā dzimis vīrietis. Viņš brauca ar ātrumu 155 kilometri stundā (km/h) ārpus apdzīvotas vietas, kur atļautais maksimālais braukšanas ātrums ir 90 km/h.

Cenšoties izvairīties no administratīvā pārkāpuma protokola noformēšanas un transportlīdzekļa vadīšanas tiesību zaudēšanas par atļautā maksimālā braukšanas ātruma pārsniegšanu, vīrietis deva policistiem 120 eiro kukuli. Par minēto faktu pret autovadītāju tika sākts kriminālprocess par kukuļa došanu valsts amatpersonām. Tāpat sākts administratīvā pārkāpuma process par atļautā maksimālā braukšanas ātruma pārsniegšanu, piemērojot naudas sodu, kā arī transportlīdzekļa vadīšanas tiesību aizliegumu uz sešiem mēnešiem.

Likumsargi atgādina, ka atbilstoši Krimināllikuma 323. panta pirmajai daļai par kukuļa došanu vai piedāvāšanu vai par kukuļa apsolīšanu pēc tā pieprasīšanas personiski vai ar starpnieku valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Uzskats, ka neliela ātruma pārsniegšana nenodara neko ļaunu, ir maldinošs, jo arī ātruma pārsniegšana par desmit līdz 20 km/h bieži vien var būt nāvējoša ne tikai pašam transportlīdzekļa vadītājam, bet arī citiem ceļu satiksmes dalībniekiem, uzsver policijā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu