"Lielākā daļa manu draugu šobrīd kļūst par vecvecākiem." Sieviete atklāj, kā ir kļūt par mammu 50 gadu vecumā

Foto: Unsplash
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Nesen britu supermodele Naomi Kempbela (50) vietnē "Instagram" pārsteidza savus fanus ar paziņojumu, ka kļuvusi par māmiņu. Kļūt par mammu drīzāk vēlāk, nekā agrāk, mūsdienās, šķiet, izvēlas daudzas sievietes - 2019. gadā vien Lielbritānijā piedzimuši 2390 mazuļi sievietēm, kuras pārsniegušas 45 gadu vecumu, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Klārai Merai bija 50, kad pasaulē nāca viņas meita Amēlija. 

Četrus gadus pirms tam Klāra ar savu vīru pārdzīvoja milzīgu zaudējumu, kad nedzīvs piedzima viņu bērniņš, kuram vēl vēderā esot, bija diagnosticēts Dauna sindroms.

Viņa savas sēras centās pārdzīvot, ar vīru organizējot mūzikas festivālus un vācot līdzekļus organizācijām, kas palīdz līdzīgās situācijās nonākušajiem, tomēr 49 gadu vecumā Klāra aizdomājās, ka vēlas vēlreiz mēģināt ieņemt bērniņu.

"Kad saniedzu 49 gadu vecumu, viss mainījās. Es satiku vairākus pārus, kuri bija kļuvuši par vecākiem, izvēloties mākslīgo apaugļošanu, tomēr man daudzi teica, ka mūsu vilciens jau ir aizgājis. Arī speciālisti sacīja, ka tas vairs nav variants, tomēr tad es nonācu Atēnās, kur pēc aizvadītas nedēļas, ārsti paziņoja, ka, viņuprāt, mums ir visas iespējas kļūt par vecākiem," atminas Klāra.

Klārai implantēja divas apaugļotas olšūnas. Viena no tām neizdzīvoja, bet mazā Amēlija turpinājusi augt. 

Savas skumjās pagātnes un vecuma dēļ sievietei regulāri bija jāiet pie ārstiem.

"Bija biedējoši iet uz pirmajām vizītēm, taču tur viņa bija - veselīga un aktīva," stāsta Klāra.

37. grūtniecības nedēļā Amēlijas sirdarbība sākusi palēlināties, tādēļ Klārai veikts ķeizargrieziens.

"Mums piedzima veselīgs bērniņš. Skaisti," priecājas Klāra.

"Lielākā daļa manu draugu šobrīd kļūst par vecvecākiem."

Amēlijai šogad būs četri gadi un Klāra atzīst, ka būt par viņas mammu ir bijis brīnišķīgi. Vienīgais mīnuss ir nespēja atrast draugus līdzīgā vecumā ar maziem bērniem.

"Lielākā daļa manu draugu šobrīd kļūst par vecvecākiem, bet es jau pie tā sāku pierast. Vienīgi žēl, ka Amēlijai nav savu vecvecāku, bet vismaz viņai ir ļoti daudz draugu, kas viņu dievina," viņa stāsta.

Savukārt Simona Volda no Glasgovas vēlreiz kļuva par mammu 40 gadu vecumā, kad viņas pirmā meita jau bija pusaudze.

Sieviete atklāja, ka viņas galvenā motivācija bijusi, lai viņas meitai būtu kompānija.

"Mans pirmais bērns man piedzima 25 gadu vecumā. Tad es aizdomājos, kas notiks, kad nomiršu... Mana meita būs pavisam viena, viņai nebūs neviena, ar ko dalīt šo pieredzi," stāsta Simona.

Viņa atklāj, ka cilvēki esot bijuši šokā par pāra plāniem. 

"Mēs īpaši necentāmies, bet tas notika ļoti ātri," Simona turpina.

Viņa jau bija aizmirsusi, kā ir audzināt jaundzimušo, bet ātri vien esot ar jauno dzīvi apradusi. Simona atklāja, ka jutusies nedaudz neveikli citu, jaunāku mammu klātbūtnē.

"Taču viņas skatās uz tevi uz augšu. Kā uz gudrāku, pieredzējušāku, augstāk stāvošu personu. Viņas nāk pēc padoma, jo tu jau tur esi bijis, esi to darījis," stāsta Simona.

Tagad, 47 gadu vecumā, Simona ir mamma 23 gadus vecajai Skārletai, septiņgadīgajam Džeikam un trīs gadus vecajai Olīvijai.

Naomi Kempbelai viņa iesaka nesatraukties un ļaut lietām ritēt savu gaitu.

"Katrs bērns ir citādāks, katra pieredze ir citādāka," teic Simona.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu