VIDEO ⟩ Eksprezidente: Baltkrievija, pieprasot nosēsties civilās aviācijas lidmašīnu, ir rīkojusies kā terorists (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vaira Vīķe-Freiberga.
Vaira Vīķe-Freiberga. Foto: Paula Čurkste/LETA

Baltkrievija, pieprasot nosēsties civilās aviācijas lidmašīnu, ir rīkojusies kā terorists. Tā uzskata bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, vēsta raidījums "Panorāma".

Eksprezidente raidījumā norādīja, ka ir noticis līdz šim nepieredzēts starptautisko normu pārkāpums – izmantota militārā aviācija no Baltkrievijas, lai nolaupītu civilu aviācijas lidmašīnu, kas lido no vienas Eiropas Savienības valsts uz otru. Pie tam izskanējuši meli, ka lidmašīnai pastāv kādi draudi, kas ir smags starptautiski pieņemto aviācijas drošības noteikumu pārkāpums.

Šāds starpgadījum var mazināt sabedrības vēlmi izmantot lidmašīnas kā pārvietošānās līdzekli.

Viņasprāt mulsinoši ir tas, kāpēc pilots, saņēmis ziņojumu no Baltkrievijas un esot tuvāk Viļņas lidostai, tomēr pagriezās un lidoja uz Minsku.

Pasažieru pārbaudīšana un arestēšana no Baltkrievijas puses ir prettiesiska, un šāda uzvedība ir līdzvērtīga terorismam, norāda eksprezidente.

Eiropas Savienības valstīm tagad ir jāvienojas, kā reaģēt uz notikušo. Pēc eksprezidentes domām, jāiesaistās arī starptautiskajām organizācijām.

"Eiropa uz šādiem krimināliem izlēcieniem nav gatava. Viņai ir jāreaģē starptautiski pieņemtā veidā. Jāreaģē absolūti ātri un enerģiski," skaidro Vīķe-Freiberga.

Raidījuma "Panorāma" sižets

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu