Covid-19 ⟩ Dumpis: Negatīvais tests nav tas pats, kas vakcinēts cilvēks (19)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Infektologs Uga Dumpis.
Infektologs Uga Dumpis. Foto: Evija Trifanova/LETA

Kopš šā gada maija sākuma Latvijā pret Covid-19 vakcinētie tāpat kā pārslimojušie var neievērot dažus ierobežojumus vīrusa izplatības mazināšanai. Vakcinētām personām riski inficēt citus ir krietni mazāki pat nekā personām, kas vienkārši uzrāda negatīvu testu, raidījumam "Aizliegtais paņēmiens" skaidro infektologs Uga Dumpis.

Oficiāli nevienas vakcīnas aprakstā nav minēts, ka tās novērš vīrusu pārnesi, bet infektologs Uga Dumpis LTV raidījumam "Aizliegtais paņēmiens" pauda, ka pārneses iespēja drīzāk ir tikai teorētiska.

Viņš arī uzsvēr, ka negatīvais tests nav tas pats, kas vakcinēts cilvēks, tāpēc ir liels jautājums, kā iekļaut nevakcinētos cilvēkus sabiedrībā, viņus neapdraudot, un ar šo pagaidām nav tikusi galā neviena valsts.

Kopš 20. maija vakcinētie un Covid-19 pārslimojušie darba vietās var nelietot sejas maskas, nodarbības svaigā gaisā var rīkot līdz 20 personām vienā grupā, raidījumu vadītāji un dalībnieki raidījumos var nelietot sejas maskas, kā ari vakcinētie un izslimojušie, atgriežoties no Eiropas valstīm, neatkarīgi no tā, cik liela saslimstība ir šajā valstī, var neievērot pašizolāciju.

Jūnija vidū plānots paplašināt atvieglojumu klāstu, ļaujot plašāk apmeklēt dažādus sporta un kultūras pasākumus, saņemt individuālos pakalpojumus.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu