Policija atklāj noziedzīgu Latgales grupējumu, kas glabā nelikumīgus šaujamieročus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere / LETA

​Aizvadītajā nedēļā policija, veicot operatīvos pasākumus Rēzeknes un Riebiņu novados, noskaidroja vairāku personu saistību ar šaujamieroču nelikumīgu apriti, informē Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

Vairāku kratīšanu rezultātā 1949.gadā dzimuša vīrieša īpašumā esošajās ēkās konstatēta un izņemta nelikumīgi glabāta Makarova pistole, karabīne, 63 dažāda kalibra šaujamieroču patronas un 54 litri nezināmas izcelsmes alkoholisko dzērienu, no kuriem 40 litri, iespējams, ir spirts.

Lai noteiktu precīzu konfiscēto vielu daudzumu un sastāvu, nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Saskaņā ar policijas rīcībā esošo informāciju šaujamieroči bija paredzēti realizēšanai organizētam noziedzīgam grupējumam.

Aizturētajam draud kriminālatbildība saskaņā ar Krimināllikuma 233.panta 2.daļu par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas, ar ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu