"Tur nav nekādas loģikas un saprāta!" Krievijas politiķis kritizē lēmumu par IIHF karogu noņemšanu (26)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
No kreisās Edgars Rinkēvičs, Mārtiņš Staķis.
No kreisās Edgars Rinkēvičs, Mārtiņš Staķis. Foto: Zane Bitere/LETA

Krievijas Valsts domes deputāts Igors Ļebedevs komentējis Rīgas pilsētas lēmumu noņemt Starptautiskās ledus hokeja federācijas (IIHF) karogus pasaules čempionāta laikā, vēsta Krievijas medijs "Gazeta".

Ļebedevs pauda neizpratni par Rīgas lēmumu noņemt IIHF karogus. "Tur vispār nav nekādas loģikas un saprāta. Kad tiek noņemti kādas valsts karogi, ir skaidrs, ka valstī ir nelabvēlīga nostāja pret Baltkrievijā notiekošo. Bet kāds šeit sakars ar IIHF?"

Viņš norādīja, ka, viņaprāt, "Rīga kaut kādā veidā šo visu ir pārspīlējusi ar saviem mērķiem kādam izpatikt".

Portāls "Apollo.lv" jau vēstīja, ka otrdien, 25. maijā, Rīgas mērs Mārtiņš Staķis savā "Facebook" kontā paziņoja, ka ņems vērā Renē Fāzela norādījumu noņemt IIHF vietās, kur plīvo Baltkrievijas vēsturiskais karogs.

Pirmdien, 24. maijā Rīgā, pie viesnīcas "Radisson Blu Hotel Latvija", kur izlikti pasaules čempionāta hokejā dalībvalstu karogi, Baltkrievijas oficiālais karogs tika nomainīts pret Baltkrievijas vēsturisko sarkanbalto karogu.

Karoga maiņu veica ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) un Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP).

IIHF prezidents Renē Fāzels uz šādu rīcību reaģēja ar uzstādījumu, ka Rīgā vietās, kur plīvo Baltkrievijas vēsturiskais karogs, ir jānoņem IIHF karogi.

Staķis savā "Facebook" kontā norādīja, ka jau ilgāku laiku sportu no politikas neesot iespējams nošķirt un čempionāts tomēr norisinoties pilsētā, kas ir dažus simtus kilometru attālumā no vietas, kur cilvēki tiek spīdzināti un tiek nolaupīta Eiropas savienības lidmašīna.

"Starptautiskās Hokeja federācijas prezidents Renē Fāzels ir citās domās nekā es. Viņš pieprasa noņemt baltsarkanbalto Balkrievijas brīvības karogu, pretējā gadījumā pieprasot noņemt IIHF karogus. Katram šoreiz jāizvēlās sava puse, kurā nostāties – vajāta, bet brīvību alkstoša tauta, vai asiņains un nevaldāms diktators," rakstīja Staķis.

"Es esmu izvēlējies – pēc Fāzela kunga lūguma, noņemsim IIHF karogus," par pieņemto lēmumu ziņoja Rīgas mērs.

2021. gada pasaules čempionātu šogad bija jāuzņem Minskai un Rīgai, tomēr 18. janvārī IIHF Padomes sēdē Minskai tika atņemtas 2021. gada pasaules čempionāta rīkotāju tiesības. Februārī IIHF Padome nobalsoja par Rīgas apstiprināšanu par vienīgo 2021. gada pasaules hokeja čempionāta rīkotāju.

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu