Cesvaines pusē uzdarbojas ļaundaris, kurš ar pneimatisko ieroci sašāvis vairākus kaķus (4)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Vladimir Gudvin/Shutterstock

Cesvainē kāds cilvēks ar pneimatisko ieroci šauj pa kaķiem, ziņo veterinārārsts Gatis Krūmiņš, kurš pats, ārstējot traumētos dzīvniekus, konstatējis kaķu ķermeņos palikušās skrotis, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Veterinārārsts par cietsirdību pret dzīvniekiem Cesvainē sākotnēji ziņoja sociālajā tīklā "Twitter".

"Mūsu pilsētas teritorijā ir uzradies kāds dzimumloceklis, kurš šauj pa dzīvniekiem ar gaiseni. Ir vairākas privātpersonas, kuru dzīvnieki cietuši. Nu un tagad, operējot bezsaimnieka kaķus, divi no pieciem ir ar sataustāmām skrotīm zemādā," norāda vetārsts.

Raidījums "Bez Tabu" uzklausīja dzīvnieku dakteri, kurš, nosodot nežēlību pret ķepaiņiem, pieļauj, ka vai nu kāds šādā veidā "risina" kaķu klaiņošanas problēmu, vai savdabīgi izklaidējas, šaujot pa dzīvu mērķi.

"Piemēram, bija izsaukums, kurā dzīvniekam bija strutojošas brūces. Dzīvnieku apsekojot, no ķermeņa varēja izvilkt pneimatiskā ieroča jeb tautā sauktās gaisenes skrotis. Šādi gadījumi bijuši vairāki,"

atceras Gatis Krūmiņš.

Krūmiņš stāstīja, ka aptuveni divarpus mēnešu laikā skrotis konstatētas četru kaķu rumpjos: divu bezsaimnieku minču, kurus pašvaldības organizētā izķeršanas un sterilizācijas procesa ietvaros nogādāja veterinārajā klīnikā, un divu saimnieku kaķu, kuri bija aizklīduši no saimniekiem, ķermeņos. Par laimi, kaķi izdzīvojuši.

"Diviem bija akūtas brūces, diviem skrotis jau apvilkušās ar ādu, līdz ar to nav iespējams noteikt, kad šauts pa šiem diviem kaķiem," atminas Gatis Krūmiņš.

Ārstējot dzīvniekus arī citviet Latvijā, Krūmiņš zināja stāstīt, ka šaušana pa dzīvniekiem nav tikai lokāla Cesvaines īpatnība.

Cesvaines novada pašvaldības domnieki, ieraugot veterinārārsta ierakstu "Twitter", apņēmās neatstāt informāciju bez ievērības. Raidījumam "Bez Tabu" pašvaldībā sniedza šādu skaidrojumu:

"Cesvaines novada pašvaldībā klaiņojošo dzīvnieku izķeršanu organizē, pamatojoties uz Cesvaines novada domes saistošajiem noteikumiem, kas nosaka, ka Cesvaines novada domes labiekārtošanas nodaļa pēc informācijas saņemšanas no iedzīvotājiem organizē un nodrošina Cesvaines novada teritorijā klaiņojošo vai bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušo mājas dzīvnieku izķeršanu normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā un nogādāšanu dzīvnieku patversmē. Saņemot informāciju par klaiņojošiem dzīvniekiem, vispirms tiek mēģināts noskaidrot, vai dzīvniekam ir īpašnieks (dzīvniekam jābūt čipētam, tiek nolasīts čipa numurs, ja tāds ir) vai tas ir bezsaimnieka dzīvnieks. Ja saimnieku uzzināt neizdodas, dzīvnieku nogādā patversmē. Atsaucoties uz konkrēto sociālajā tīklā veikto ierakstu, informējam, ka līdz šim pašvaldībā nav saņemta nekāda cita informācija (izņemot šo "Twitte ierakstu) par šādiem šaušanas gadījumiem, tomēr aicinām dzīvnieku saimniekus, kuru mājdzīvnieki ir cietuši, pēc šādiem gadījumiem vērsties kārtībsargājošās iestādēs. Policijai ir sniegta informācija par ierakstā minēto situāciju.

Atgādinām, ka dzīvnieku īpašniekiem nevajadzētu laist brīvībā nepieskatītus savus mājdzīvniekus, turklāt tiem ir jābūt vakcinētiem, čipētiem un kastrētiem.

Tāpat aicinām arī apkārtējos iedzīvotājus būt vērīgiem, pamanot kādas nekārtības vai draudus sabiedrībai un dzīvniekiem, un informēt par to, lai novērstu bīstamas situācijas. Atgādinām, ka šaušana uz klaiņojošiem suņiem un kaķiem (un ne tikai klaiņojošiem) nav atļauta, problēmas ar klaiņojošiem dzīvniekiem risināmas likumā noteiktajā kārtībā."

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu