EM aicina atbrīvot vakcinētas personas no masku nēsāšanas un distances ievērošanas (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Flamingo Images/Shutterstock

Ekonomikas ministrija (EM) aicinājusi valdību izskatīt iespēju, ka pret Covid-19 vakcinētajām personām nebūtu pienākums ievērot prasību lietot sejas aizsargmasku vai respiratoru, kā arī ievērot divu metru distanci, pavēstīja EM pārstāvji.

Tāpat EM rosinājusi noteikt, ka uz vakcinētajām personām neattiektos prasība ievērot pašizolācijas ierobežojumus, ceļojot vai dodoties darba braucienos, kā arī Latvijā papildus noteiktās stingrās epidemioloģiskās drošības prasības.

EM ieskatā vakcinētās personas varētu neierobežoti sniegt visus pakalpojumus, ieskaitot patlaban aizliegtos pakalpojumus.

Tādējādi pēc vairāku mēnešu pārtraukuma durvis varētu vērt ēdināšanas vietas iekštelpās, teātri, kinozāles, sporta klubi, pirtis, SPA, fotogrāfi, sporta inventāru noma iekštelpās, un citi, primāri gan vienai personai, atsevišķiem pakalpojumiem - vienai mājsaimniecībai.

Tāpat vakcinētajām personām varētu tikt organizēti publiskie pasākumi. Piemēram, Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki, kam jānotiek 2021. gada vasarā, varētu notikt ar skatītājiem - vakcinēto un Covid-19 pārslimojušo personu grupām.

Vēl viens EM ierosinājums paredz, ka vakcinētām un pārslimojušām personām Covid-19 testi nebūtu jāveic.

Jau ziņots, ka Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis informēja, ka apspriešanai trešdien Operatīvās vadības grupā uz 11 lapām ir sagatavoti "milzīgi, apjomīgi" grozījumi attiecībā uz vakcinētajiem paredzētajiem priekšlikumiem.

VK direktors norādīja, ka atvieglojumu noteikšanu vakcinētajiem valdībā paredzēts skatīt 27. maija sēdē. Tie attieksies uz atvieglojumiem vakcinētajiem individuālo pakalpojumu saņemšanā no 1. jūnija un masu pasākumos no 15. jūnija.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu