VIDEO Latviete unikālā akcijā pieskandina lielāko vakcinācijas centru Frankfurtē (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Frankfurtes kameroperas soliste latviete Džūna Kalniņa kopā ar kolēģiem pavisam nesen uzstājās Frankfurtes lielakajā vakcinācijas centrā, lai iepriecinātu tos, kuri gaida rindā pēc vakcīnas.

Ar šīs akcijas palīdzību mūziķi vēlas palīdzēt tiem, kuri satraucas vai izjūt trauksmi pirms vakcīnas saņemšanas.

"Akcija tika veikta, lai apvienotu patīkamo ar lietderīgo. Cilvēku reakcija bija pozitīva, daudzi māja man ar rokām, viņu acīs bija redzams prieks par to, ka viņi, gaidot vakcinācijas rindā, varēja baudīt mākslu," portālam "Apollo" sacīja Kalniņa.

Soliste sacīja, ka neatkarīgi no tā, ka klausītāji atradušies pietiekami tālu, satraukums tomēr ir bijis.

"Arēna ir milzīga un bez mikrofona vēl pirms manis tur neviens nav dziedājis, tāpēc es nezināju kāda būs skaņas kvalitāte, par to bija vislielākais satraukums," portālam "Apollo" sacīja Kalniņa.

Kopumā Frankfurtes lielākajā vakcinācijas centrā paredzēti vēl 11 koncerti dažādos mūziķu sastāvos.

Latviete Džūna Kalniņa pandēmijas laikā Vācijā radījusi pati savu projektu "Oper-Rette", kas tulkojumā no vācu valodas nozīmē "operas glābšana". Šis projekts piedāvā cilvēkiem bez maksas izvēlēties sev mīļākās ārijas un uz sev ērtāko vietu pasūtīt mūziķus, kuri tās izpilda.

"Cilvēki ir aicinājuši uz savu darba vietu, pie balkona, uz ielas, dārzā. Esam līdz šim uzstājušies tādās vietās, kādās es pat nevarētu iedomāties uzstāties, piemēram, futbola stadionā vai kādā krustojumā. Caur šo projektu esam iepriecinājuši pansionāta iedzīvotājus, bērnudārza darbiniekus, kā arī mediķus, kuriem šajā laikā mākslas baudīšanai laika neatliek gandrīz nemaz," nobeigumā sacīja Kalniņa.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu