"Ja godīgi, man ir apnicis..." Fanu visatļautību asi kritizē Bertāna komandas biedrs Vestbruks

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rasels Vestbruks
Rasels Vestbruks Foto: Reuters/ScanPix

Vašingtonas "Wizards" superzvaigzne Rasels Vestbruks pēc pēdējā izslēgšanas spēļu sērijas mača pret Filadelfijas "76ers" kritizēja klātienes fanu visatļautību.

Dāvja Bertāna komandas biedrs Vestbruks trešdien spēles ceturtās ceturtdaļas otrajā minūtē savainoja potīti. Basketbolistam dodoties uz ģērbtuvi, kāds no Filadelfijas "76ers" līdzjutējiem viņam uzbēra uz galvas popkornus, sadusmojot "Wizards" basketbolistu. Apsardze un "Wizards" personāls tikai ar grūtībām noturēja viesu zvaigzni.

Par savu savainojumu preses konferencē Vestbruks sacīja, ka ārstēsies, jo īsā laikā jau otro reizi izmežģījis potīti.

Pēc spēles Vestbruks žurnālistiem sacīja, ka līdzjutēju necieņa pret spēlētājiem kļūst nekontrolējama un līdzjutēji tribīnēs atļaujas darīt visu, ko vēlas.

"Es skaidri zinu, ka nevienā citā vietā līdzjutējs nepienāktu pie manis uz ielas un neuzbērtu man popkornus uz galvas, jo jūs zināt, kas notiktu. Neviens man nepienāktu klāt uz ielas, lai sāktu runāt rupjības par maniem bērniem, manu ģimeni, jo atbildes reakcija būtu citādāka," klāstīja sportists.

"Jāsāk aizsargāt spēlētājus arēnās," viņš uzsvēra, atzīstot, ka dažādas rupjības pret viņu tiek vērstas tik bieži, ka viņš ir iemācījies ar to tikt galā, tomēr šoreiz ir pārkāpta robeža.

"Ir jāievieš sodi vai kaut kas tāds, lai līdzjutēji nevarētu vienkārši nākt uz spēlēm un darīt un teikt visu, ko vēlas, jo citur viņi tā nerīkotos, un, ja godīgi, man ir apnicis," atzina Vestbruks.

Sportists noliedza, ka apsardze ir izraidījusi no arēnas cilvēku, kas uzbēra viņam popkornus. "Viņš aizskrēja, viņu neizraidīja. Viņu nevarēja atrast," apgalvoja basketbolists.

Vestbruks stāstīja, ka jau pirms vairākiem gadiem Filadelfijā kāds līdzjutējs viņam parādījis rupju žestu. Viņš piebilda, ka neiebilst pret sportam raksturīgu lamāšanos, bet viņam nav pieņemama otra cilvēka ģimenes apsaukāšana vai otra noniecināšana ar pazemojošiem vārdiem vai darbībām.

Viņš norādīja, ka līgai ir jāizdomā atbilstoši noteikumi, tomēr tiem jābūt skaidriem, lai līdzjutēji zinātu sekas, kas gaidāmas, ja "viņi saka vai dara noteiktas lietas". "Cerams, ka līga izdarīs to, kas no tās tiek gaidīts," Vestbruks piebilda.

No NBA viņš sagaida spēlētāju aizsardzību, piemēram, norīkojot apsardzi tunelī, pa kuru spēlētāji no ģērbtuvēm iet uz laukumu. "Aizsardzībai jābūt augstā līmenī," viņš uzsvēra.

Vestbruka aicinājumu atbalstīja arī "Lakers" zvaigzne Lebrons Džeimss, kurš "Twitter" ierakstā aicināja atklāt, kurš uzbruka "Wizards" spēlētājam. Viņš izmantoja mirkļbirku "Aizsargājiet mūsu spēlētājus".

Jau vēstīts ja NBA izslēgšanas turnīra Austrumu konferences ceturtdaļfināla otrajā mačā pret "Wizards" viesos piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 95:120 (24:35, 33:36, 23:23, 15:26), piekāpjoties Filadelfijas "76ers", kas sērijā līdz četrām uzvarām ir vadībā ar 2-0.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu