"Protams, viss sākās ar vīrieti!" Kā Trūdija Žagare izvēlējās dzīvot, mīlēt un riskēt, 50 gadu vecumā atsakoties no dzīves, ko pazina līdz šim

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto, Tatiana Nurieva/Shutterstock

Kā uzdrošināties riskēt un nebaidīties kļūdīties jeb kā iziet no komforta zonas, motivējošā runā ar savu pieredzes stāstu dalās apmācību konsultante Trūdija Žagare. Viņas stāsts ir par sevi pašu, to, kā 2008. gadā satikusi tagadējo vīru Juri Žagaru un no Londonas pārcēlusies uz Latvijas laukiem, kam bija nepieciešama liela drosme un spēja uzdrīkstēties...

"Šodien es runāšu par iziešanu no komforta zonas, un ticiet man, runāšana latviešu valodā uz skatuves ir tik tālu no manas komforta zonas!

Mans stāsts ir par to, kā meitene no Londonas sāka dzīvot Latvijas laukos. Un, protams, viss sākās ar vīrieti! Ar Juri Žagaru mēs satikāmies 2008. gadā. Tobrīd es nezināju, ka viņš ir populārs cilvēks, slavens aktieris. Sākumā mēs runājām vāciski, jo tā bija vienīgā mūsu kopīgā valoda.

Vēlāk jau runājām angliski un tagad latviski. Interesantākais, ka neviens no mums neatceras nekādas komunikācijas grūtības," par iepazīšanās sākumu runā Trūdija Žagare.

Forums LĪDERE 2020
Forums LĪDERE 2020 Foto: publicitātes

Kad Juris atbrauca uz Londonu un abi dzīvoja kopā divus mēnešus, viņi saprata, ka tas ir reāli un abi var būt kopā - vai Anglijā, vai Latvijā. Tālāk lēma liktenis.

"Bija smaga ekonomiska krīze, un "British Airways", kur es strādāju 20 gadus, par labu kompensāciju bija jāatlaiž 500 menedžeri. Es zināju, ka man darbs ir garantēts un mani negrib atlaist, bet tajā pašā laikā sāku domāt - varbūt tā ir mana iespēja ko mainīt dzīvē? Protams, lēmums nebija viegls un man bija tikai divas nedēļas, lai to pieņemtu. Jaunas attiecības un Latvija vai mana drošā un ērtā dzīve Londonā.

Man tad bija 49 gadi, un es sapratu, ka nevēlos būt tā, kas paliek visu mūžu vienā darba vietā. Arī Juris nemēģināja mani pierunāt, viņš saprata, cik man būs grūti aizbraukt no Londonas. 

Es arī sapratu, ka nevēlos pēc tam nožēlot savus lēmumus tāpēc, ka man pietrūka drosmes. Es sapratu, ka jāriskē, lai dabūtu maksimumu no dzīves," savos secinājumos dalās Trūdija.

Pirmajā janvārī Trūdija brauca uz Latviju pretī savai jaunajai dzīvei. "Es esmu optimiste un domāju: viss taču būs labi, un, ja nebūs labi, es vienkārši braukšu atpakaļ. Tikai atbraucot es sapratu, cik citāda būs mana dzīve. Iepriekšējā dienā es braucu Londonā metro, tikos ar draugiem un šorīt pamodos Jura dzīvoklī Žagarkalnā. Bija barga ziema, un tā vietā, lai uzvilktu augstpapēžu kurpes, man bija jāvelk slaloma zābaki un jākāpj uz slēpēm. Tas bija pirmo reizi mūžā, kad es uzkāpu uz slēpēm. Sapratu, ka tas būs ļoti svarīgi manā jaunajā dzīvē un man ir jātiek galā," atminas Žagare.

"Vēlāk tajā pašā dienā es gāju uz tuvāko veikalu kājām - pusotra stunda turp un pusotra stunda atpakaļ. Tā darījuc tāpēc, ka man bija bail braukt pa ceļa labo pusi un pa sniegu. Kad nonācu veikalā, es nesapratu nevienu vārdu. Es protu runāt angliski, franciski, spāniski, vāciski, un šī bija pirmā reize mūžā, kad sajutos diskomfortā valodas dēļ," secina foruma lektore. "Tālāk - vasara. Man bija jāmācās, kā sēdēt uz Jura Harley Davidson moča. Jā, arī lietū! Un dārzs!

Kad Jura mamma man lūdza atnest ķiplokus no dārza, es sapratu, ka būs problēma. Neesmu stulba un saprotu kā izskatās ķiploks, bet, kā tas aug, es nezināju. Gāju uz dārzu un vilku ārā dažus augus, un, ja apakšā bija burkāni, sīpoli - es spraudu atpakaļ. Tagad ir smieklīgi, bet tajā laikā man bija šausmīgi bail izskatīties muļķīgi. 

Foto: TVNET 

"Tagad saprotu, cik bieži mūsu bailes mums traucē iesākt jaunas lietas. Vecajā dzīvē es biju kaut kas pati par sevi, šeit biju nekas, tikai aktiera Jura Žagara sieva. Un tas man traucēja. Man bija paranoja, ka visi domā, kāpēc Juris ir kopā ar kaut kādu anglieti, kas neprot latviski. Tas prasīja laiku, un tur neko nevarēja darīt. Tagad ir jau labāk," stāsta Trūdija.

Es nevaru teikt, ka viss šajā dzīvē man bija slikts un grūts. Lielākā daļa ir skaists laiks, un pēc 12 gadiem man ir ko svinēt! Es smaidu uz moča, es piedalos slēpošanas sacensībās un esmu izaudzinājusi savus tomātus!

Forums LĪDERE 2020
Forums LĪDERE 2020 Foto: publicitātes

Kā tikt galā ar sevi un savām bailēm:

1. Jā, nevis nē! Iespējas, nevis grūtības;

2. Domāt citādi par neveiksmi un nebaidīties no kļūdām;

3. Stāvēt kā lācim! (Ja tu satiecies ar lāci, ļoti svarīgi ir neskriet projām, bet stāvēt kā lācim un neparādīt nekādas bailes);

4. Koncentrēties uz cilvēkiem, kurus mīli. Nepazaudē laiku, nervozējot par cilvēku domām, kuri tev nav svarīgi. 

 5. Svinēt katru mazu panākumu!

"Es šobrīd varu darīt daudz, daudz vairāk, nekā, kad man bija 50 gadi, jo es izkāpu no savas komforta zonas! Iziet no rutīnas ir ļoti labi! Un, manuprāt, ja tu riskē, tas nozīmē, ka tu dzīvo!"

Forums "Līdere" šogad notiks jau ceturto reizi, taču, lai tas aizritētu droši un tikpat vērienīgi kā paredzēts, tā norises laiks mainīts. Foruma "Līdere" dibinātāja Solvita Kabakova informē: "Ņemot vērā visas vibrācijas gaisā, mīļā miera labad un sargājot jūsu, mūsu un visu iesaistīto nervu sistēmu,

esam pieņēmuši lēmumu pārcelt šā gada forumu "Līdere" no 28.maija uz 17.septembri.

Pasākums norisināsies Ķīpsalas izstāžu centrā, kur ir ļoti plašas telpas, iespējams uzņemt lielu cilvēku skaitu un ievērot visus distancēšanās noteikumus."

Kamēr gaidām iedvesmas forumu "Līdere 2021", "Egoiste" piedāvās divas reizes nedēļā no jauna noklausīties pēdējā foruma lektorus.

Vairāk par 2021 gada forumu "Līdere" lasi ŠEIT .

Seko un iedvesmojies!

Forums "Līdere 2020" 

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu