Krievija liedz ielidot lidmašīnām, kas grib izvairīties no Baltkrievijas gaisa telpas (40)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lidostā nebijuši skati, pilnīgs tukšums no cilvēkiem un nolaidušās vairāk nekā 50 lidmašīnas
Lidostā nebijuši skati, pilnīgs tukšums no cilvēkiem un nolaidušās vairāk nekā 50 lidmašīnas Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Austrijas lidsabiedrība "Austrian Airlines" ceturtdien, 27. maijā atcēlusi reisa Vīne-Maskava lidojumu, jo Krievijas varasiestādes nav apstiprinājušas lidojuma maršruta maiņu, kas ļautu apiet Baltkrievijas gaisa telpu.

Lidsabiedrība apturējusi lidojumus Baltkrievijas gaisa telpā atbilstoši Eiropas Savienības (ES) Aviācijas drošības aģentūras ieteikumam, līdz ar to nācies mainīt reisa Vīne-Maskava maršrutu.

"Lidojuma maršruta izmaiņas ir jāapstiprina varasiestādēm. Krievijas varasiestādes mums šādu atļauju nedeva," teikts lidsabiedrības paziņojumā.

Austrijas Ārlietu ministrija nosodīja Krievijas atteikumu ļaut "Austrian Airlines" pārplānot maršrutu tā, lai varētu apiet Baltkrievijas gaisa telpu.

Krievijas atteikums ir "pilnīgi nesaprotams", norādīja ministrija, mudinot Krieviju "neradīt mākslīgus šķēršļus brīvai gaisa satiksmei starp Krieviju un Eiropu".

"Tas ir gan Austrijas, gan Krievijas interesēs, ka visi lidojumi uz Krieviju un caur to var turpināties bez problēmām," teikts ministrijas paziņojumā.

"Austrian Airlines" ietilpst koncernā "Lufthansa Group".

Kā norādīja koncerns, visas tā lidsabiedrības "šobrīd izvairās no Baltkrievijas gaisa telpas".

Plānotie lidojumi uz Maskavu un Sanktpēterburgu tiks turpināti, norādīja uzņēmums.

Krievijas Transporta ministrija situāciju ap "Austrian Airlines" reisu atsakās komentēt.

Analoģiska situācija bijusi ar lidsabiedrības "Air France" trešdienas un ceturtdienas reisiem Parīze-Maskava.

Lidojumi vispirms pārcelti, bet pēc tam atcelti. Arī tas noticis tāpēc, ka Krievija nav ļāvusi veikt izmaiņas lidojuma maršrutā, apejot Baltkrievijas gaisa telpu.

Baltkrievija izsaukusi globālu sašutumu, svētdien piespiežot Minskā nosēsties lidsabiedrības "Ryanair" reisa Atēnas-Viļņa lidmašīnai, lai aizturētu baltkrievu opozīcijas žurnālistu Romānu Protaseviču.

ES līderi pirmdien nolēma aizliegt Baltkrievijas lidmašīnām lidot ES gaisa telpā, kā arī ieteica ES lidsabiedrībām izvairīties no Baltkrievijas gaisa telpas.

Komentāri (40)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu