Bebrs Čāpiņš ar nepacietību gaida savu tikšanos ar dāmu Nīderlandē (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bebrs Čāpiņš pavisam mazs.
Bebrs Čāpiņš pavisam mazs. Foto: Ekrānuzņēmums no Ingmāra Līdakas video

Ceturtdien, 27. maijā, Rīgas Zooloģiskajā dārzā izaudzinātais bebrs Čāpiņš devās uz Nīderlandes zoodārzu, kur viņu gaida vēstuļu draudzene, bebru dāma Betija, vēsta Rīgas Zooloģiskā dārza sociālās vietnes "Facebook" ieraksts.

Tā kā gandrīz sešus gadus vecajai Betijai pūrā ir plašs baseins ar ērtu salu, Čāpiņš, kurš mūsu zoodārzā nodzīvojis vienatnē astoņus gadus, ar nepacietību gaida tikšanos ar savu dāmu Nīderlandē.

Bebrs Čāpiņš ir dzimis Talsu novadā pirms astoņiem gadiem. 30. aprīlī, tolaik pēdējā bebru legālu medību dienā, viņa māja tika sagrauta, un vecāki nošauti. Nākamajā dienā bebrēns nonāca Rīgas zoodārzā, bet viņa brālītis līdz izglābšanai nenodzīvoja. Čāpiņš, kāri zīzdams no pudelītes suņa piena aizstājēju, auga braši un drīz kļuva par zoodārza Zooskolas "skolotāju", piedaloties mācību nodarbībās un lekcijās un saglabājot visai draudzīgas attiecības ar cilvēkiem.

Bebru atraktīva eksponēšana zooloģiskajos dārzos ir visai sarežģīts uzdevums, jo šie dzīvnieki aktīvi kļūst tikai krēslas stundās, kad zoodārzs jau ir slēgts. Turklāt Latvijā problēmas radītu arī baseina aizsalšana ziemā, tāpēc Rīgas zoodārza plānos nav bebru ekspozīcijas izveide, un Čāpiņš visus astoņus gadus dzīvoja mītnē karantīnas kompleksā.

Nīderlandē viņam būs liels baseins, ar salu pa vidu un daudz dabiskāki apstākļi nekā šeit. Bija grūti pieņemt šādu lēmumu, tomēr dzīvnieks ir dzīvnieks. Un, ja viņam ir iespēja kļūt par vecāku, īstenot savu bioloģisko lomu, tad ir labāk, lai viņš dodas ceļā pie savas dāmas.

Pie bebru dāmas Betijas no Nīderlandes Čāpiņš dodas ceturtdien, un piektdien pēcpusdienā notiks liktenīga tikšanās. Jācer, ka abi spēs kļūt par pāri.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu