Krievija soda interneta vietnes - "Twitter", "Google" un "Tiktok" (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Tashatuvango/Shutterstock

Krievija ir piemērojusi jaunus naudassodus ārvalstu interneta uzņēmumiem "Twitter", "Google" un "Tiktok", ceturtdien, 27. maijā,  vēstīja Krievijas ziņu aģentūra "Interfax".

Krievijas tiesu vara ir apsūdzējusi sociālos tīklus, ka tie nav izpildījuši prasības dzēst paziņojumus, kuros pausts atbalsts ieslodzītajam Kremļa pretiniekam Aleksejam Navaļnijam.

Tiesa Maskavā nolēma, ka ASV uzņēmumam "Twitter" ir jāsamaksā 27,9 miljoni rubļu (311,5 tūkstoši eiro) par to, ka tas nav pietiekami dzēsis Krievijai nevēlamu saturu.

ASV interneta milzim "Google" tika piespriests naudassods 9,5 miljonu rubļu (106 tūkstošu eiro) apmērā, bet Ķīnas video lietotnes uzņēmumam "Tiktok" - 4 miljonu eiro (45 tūkstošu eiro) naudassods.

Krievijas varas iestādes jau vairākus mēnešus vēršas pret sociālo tīklu "Twitter". Tā vietnes darbības ātrums Krievijā ir palēnināts, un Krievijas mediju regulators "Roskomnadzor" pat ir draudējis ar šī tīkla pilnīgu aizliegumu.

Kritiķi to uzskata par mēģinājumu ierobežot tiesības uz runas brīvību sociālajos tīklos Krievijā. Valstī jau ir bloķētas simtiem vietņu, tai skaitā valdības pretinieku vietnes.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu