Zinātnieki atklāj, ka Covid-19 pārslimojušajiem imunitāte pret vīrusu var būt visas dzīves garumā (27)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Brittany Colette/Unsplash

Zinātnieki atklājuši, ka cilvēkiem, kuri ir atveseļojušies pēc saslimšanas ar Covid-19, izveidojas stabila imunitāte pret koronavīrusu. Tā var saglabāties pat visas dzīves garumā un pasargāt no atkārtotas inficēšanās, vēsta BBC.

Paralēli strādājot, divi amerikāņu zinātnieki nonākuši pie šāda secinājuma. Imunulogs no Vašingtonas universitātes Sentluisā, kurš jau atklājumu publicējis žurnālā "Nature", un Ņujorkas Rokfellera universitātes molekulārās bioloģijas laboratorijas komanda, kuras rezultātus zinātnieki nav paspējuši pārbaudīt.

Sākotnēji tika uzskatīts, ka imunitāte pret Covid-19 nebūs noturīga. Šādus secinājumus zinātnieki izdarīja, pamatojoties uz vairāku pētījumu rezultātiem. Tie parādīja, ka lielākajai daļai pacientu specifisko antivielu koncentrācija asinīs dažu mēnešu laikā pēc atveseļošanās strauji samazinājās.

Lielākā daļa ekspertu lēš, ka efektīvas imūnās aizsardzības ilgums ir aptuveni 1,5-2 gadi, tāpēc jaunie pētījumu rezultāti viņiem ir sagādājuši patīkamu pārsteigumu.

Tomēr BBC aptaujātie neatkarīgie eksperti mudina pret ziņām izturēties atturīgi un nepriecāties pirms laika. Galu galā zinātniskajā literatūrā jau ir aprakstīti vairāki apstiprināti atkārtotas inficēšanās gadījumi ar Covid-19, un mūža imunitātes versija joprojām ir teorētiska.

Komentāri (27)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu