Divkārtējais olimpiskais čempions hokejā: Rīgas "Dinamo" būtu jāpadzen no KHL (22)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Divkārtējais olimpiskais čempions PSRS sastāvā Aleksandrs Koževņikovs izteicies, ka Rīgas "Dinamo" vajadzētu izslēgt no Kontinentālās hokeja līgas (KHL), vēsta "allhockey.ru".

Bijušais hokejists ar šādu nostāju nācis klajā, reaģējot uz Rīgas mēra Mārtiņa Staķa un ārlietu ministra Edgara Rinkēviča lēmumu Rīgas centrā Baltkrievijas esošo karogu aizstāt ar šīs valsts vēsturisko, sarkanbaltsarkano karogu.

Koževņikovs uzskata, ka par šādu rīcību Rīgas "Dinamo" būtu jāizraida no KHL.

"[Rīgas] "Dinamo" ir jāpadzen no KHL! Un jāizdara tā, lai tie nekur nebūtu redzami. Tad viņi arī sāks kaut ko saprast. Noņemt karogus - tā ir nejēdzība. Kāds vispār sakars ar ielām? Vai tur hokeju spēlē? Nelieši, to nedrīkst piedot! Ir jāaizliedz spēlēt līgā. Ja viņi tā dara, mums ir jāatbild," sacījis Koževņikovs.

Pieņemtais lēmums nomainīt Baltkrievijas lēmumu guva plašu rezonansi arī ārzemju medijos. Šādai Staķa un Rinkēviča rīcībai netrūkst kā atbalstītāju, tā nosodītāju arī pašā Baltkrievijā.

Konkrētās "allhockey.ru" publikācijas autors Vladislavs Utkins piekrīt, ka Rīgas "Dinamo" būtu jāizslēdz no KHL, bet pavisam noteikti ne Koževņikova minēto iemeslu dēļ. Utkins uzskata, ka Latvijas vienība jau ilgu laiku nav spējusi piedāvāt pietiekami konkurēt spējīgu sniegumu.

Par to liecina fakts, ka jau septiņus gadus pēc kārtas rīdzinieki nav tikuši izslēgšanas spēlēs, bet pēdējās divās sezonās (it sevišķi aizvadītajā sezonā) "Dinamo" nespēja izrādīt pat konkurētspējīguma pazīmes.

Utkins savā rakstā piedāvā Rīgas "Dinamo" aizstāt ar kādu no komandām, kas jau iepriekš spēlējušas KHL -  Toljati "Lada", Novokuzņeckas "Metallurg" vai Hantimansijskas "Jugra".

Jaunā KHL sezona sāksies 1. septembrī.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu