Levits: Mūžībā devies vēstnieks Grieķijā Pēteris Elferts. Visdziļākā līdzjūtība tuviniekiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Lūka / LETA

​Mūžībā devies Latvijas vēstnieks Grieķijā Pēteris Kārlis Elferts, mikroblogošanas vietnē pavēstījis Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, maija sākumā Valsts prezidents Egils Levits Elfertam bija uzticējis Latvijas vēstnieka pienākumus arī Serbijā un Kiprā.

"Mūžībā devies diplomāts, vēstnieks Grieķijā Pēteris Elferts. Bijām kolēģi jau Minsteres Latviešu ğimnāzijā, darbojāmies kopā Atmodas laikā. Liels zaudējums Latvijai. Visdziļākā līdzjūtība tuviniekiem,"

Valsts prezidents Egils Levits sociālajā tīklā Twitter izsaka visdziļāko līdzjūtību.

1961.gadā dzimušais Elferts darbu ārlietu dienestā sāka 1999.gadā. Viņš pildījis ĀM parlamentārā sekretāra pienākumus, kā arī bijis speciālo uzdevumu vēstnieks Irākas atjaunošanā un demokratizācijas veicināšanā, Latvijas pastāvīgais pārstāvis Eiropas Padomē, Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Īrijā, kā arī Saeimas priekšsēdētāja ārlietu padomnieks un Ministru prezidenta padomnieks.

Diplomāts savā darbībā īpaši pievērsies latviešu diasporai gan kā vēstnieks ārvalstīs, gan arī būdams speciālo uzdevumu vēstnieks diasporas jautājumos.

No 2016. līdz 2020.gadam Elferts bija ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Turcijā, savukārt kopš 2020.gada diplomāts pildīja Latvijas vēstnieka pienākumus Grieķijā. Vēstnieks Elferts pildījis arī Latvijas nerezidējošā vēstnieka pienākumus Irānā un Irākā.

Rinkēvičs izsaka visdziļāko līdzjūtību Elferta piederīgajiem, draugiem, kolēģiem.

"Esam pateicīgi par viņa ieguldījumu Latvijas un tās diplomātiskā dienesta attīstībā. Pēteri, mums Tevis ļoti pietrūks!"

tviterī raksta ārlietu ministrs.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu