VIDEO ⟩ Garkalnē tēvs vada automašīnu alkohola reibumā un avarē. Starp cietušajiem arī mazs bērns (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Degpunktā" sižeta

27. maija vakarā kāda vīrieša straujo braucienu cauri Garkalnei apturēja ass līkums un koks. Automašīna avarēja, neaizķerot citus satiksmes dalībniekus, taču spēkratā bija bērns, kurš nopietnus ievainojumus neguva, ziņo raidījums "Degpunktā".

Garkalnē Austrumu ielas un Vidzemes šosejas savienojumā ir ass līkums, kas reizi pa reizei kādam auto braucējam sagādā asākas izjūtas, ja ātrums izrādījies par lielu.

27. maija vakarā īsi pirms plkst. 23 vienam šoferim šī līkuma izņemšana beidzās ar avāriju. Un labi, ka tuvumā bija nevienaldzīgi cilvēki, kas steidza palīgā.

"Es pēc makšķerēšanas tīrīju zivis un dzirdēju lielu blīkšķi. Paskatoties ap mājas stūri, redzēju, ka ir avarējusi automašīna. Noskrēju lejā paskatīties, vai kāds nav cietis un nav nepieciešama pirmā palīdzība. Attaisot blakussēdētāja durvis konstatēju, ka mašīnā sēž piesprādzēts mazs bērns. Es pajautāju, vai viss kartībā. Uzmanīgi izcēlu viņu ārā un tad skatījos vadītāju, kurš tajā brīdī bija bez samaņas. Tad es uzmanīgi viņu noliku pusguļus stāvoklī, lai sagaidītu glābējus," notikušā apstākļus skaidroja aculiecinieks.

Avarējusī automašīna ir šī gada ražojuma, tieši tāpēc tā pati ar moderno tehnoloģiju atbalstu, piezvanīja glābšanas dienestam. Septiņu minūšu laikā atbraukušie mediķi konstatēja, ka cietušo stāvoklis ir stabils.

"Negadījuma vietā palīdzība bija nepieciešama diviem iesaistītajiem, abi nogādāti ārstniecības iestādē stabilā stāvoklī. Abiem cietušajiem ir vairāki ķermeņa daļu ievainojumi. Traumas apskates brīdī nav vērtējamas kā smagas, bet nepieciešami papildus izmeklējumi ārstniecības iestādē," skaidroja NMPD pārstāve Inga Vītola.

Par negadījuma iemesliem versiju nav daudz. Visticamāk pie vainas ātrums un neveiksmīga apstākļu sakritība.

"Cik pēc tam puika teica, es sapratu, ka pirms līkuma tētis uzdeva gāzi. Mans personīgais viedoklis, redzot, ka tēvs bija "iešļūcenēs", viņam bija nošļukusi kurpe, viņš gribēja spiest uz bremzes, bet trāpīja uz gāzes pedāļa," savu minējumu par notikušo izsteica aculiecinieks.

Diemžēl klāt tam visam nāk arī alkohola reibums. Promiļu daudzumu likumsargi gan neprecizē.

"Var apstiprināt, ka vadītājs ir bijis alkohola reibumā. Un ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 262. panta 2. daļas," apstiprināja Valsts policija.

Neoficiāla informācija liecina, ka sasistais auto pieder kādam nomas kantorim. Bet šajā gadījumā "Kasko" apdrošināšana, ja tāda bija, diez vai palīdzēs. Zaudējumi būs jāsedz pašam vaininiekam no savas kabatas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu