FOTO un VIDEO ⟩ Jaņa Rozentāla laukumā notiek pikets solidaritātei ar Baltkrieviju. Cilvēki ieradušies ar vēsturisko sarkanbalto karogu (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Twiitter/LTV Ziņu dienests

Šodien piketā solidaritātei ar Baltkrieviju Jaņa Rozentāla laukumā, Rīgā, pulcējās aptuveni 20 cilvēki, no kuriem vairāki ieradās ar Baltkrievijas vēsturisko baltsarkanbalto karogu, novēroja aģentūra LETA.

Piketētājiem rokās bija plakāti ar protestu laikā nogalināto cilvēku fotogrāfijām un datumiem, kā arī vairāki dalībnieki rokās un ap pleciem turēja Baltkrievijas vēsturisko karogu. Vēl uz viena plakāta bija uzzīmēts Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (AP) attēlots kā supervaronis.

Piketu rīko vietējā baltkrievu kopiena. Piketa organizatori atzīmēja, ka sestdien aprit gads kopš ieslodzījumā atrodas nereģistrētais Baltkrievijas prezidenta amata kandidāts Sergejs Cihanouskis. Viņa dzīvesbiedre, pašreizējā Baltkrievijas opozīcijas līdere Svjatlana Cihanouska šajā dienā izsludinājusi Vispasaules piketu solidaritātei ar Baltkrieviju.

LETA jau rakstīja, ka Cihanouska paziņojusi, ka sestdien organizē starptautisku solidaritātes akciju, kurā tiks apliecināts atbalsts Baltkrievijas iedzīvotājiem.

Akcija notiks šodien, kad tieši pirms gada tika apcietināts viņas vīrs, populārais blogeris Cihanouskis, kuram tika liegts startēt vēlēšanās, kurās tad nolēma kandidēt viņa dzīvesbiedre, kas saskaņā ar opozīcijas informāciju balsojumā tālu apsteidza autoritāro Baltkrievijas līderi Aleksandru Lukašenko.

"Mēs pasludinām 29.maiju - dienu, kad tika aizturēts Sergejs Cihanouskis, - par solidaritātes dienu. Šai dienā visā pasaulē tiks rīkota solidaritātes akcija ar Baltkrieviju," preses konferencē iepriekš norādījusi Cihanouska, piebilstot, ka akcijā piedalīsies dažādu pasaules valstu politiķi, iedzīvotāji un baltkrievu diaspora.

"Taču vissvarīgāk, lai Baltkrievijā dzīvojošie cilvēki šai dienā apliecinātu solidaritāti cits citam visos iespējamajos veidos - ar ielu protestiem, ar simboliku, ar vēstulēm politieslodzītajiem," viņa uzsvērusi.

Vaicāta, kā ieslodzījumā turas viņas vīrs Sergejs, opozīcijas līdere atbildējusi, ka viņš allaž atkārtojot, ka "cietumā atradīsies tik ilgi, cik baltkrievi to pieļaus".

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu