Pasaules čempionāta mačos uzvar ASV un Krievijas Olimpiskās komitejas komanda (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
ASV izlases hokejisti.
ASV izlases hokejisti. Foto: AFP / Scanpix

ASV hokeja izlase Rīgā notiekošajā pasaules čempionātā (PČ) sestdien izcīnīja uzvaru mačā pret norvēģiem, bet Krievijas Olimpiskās komitejas komanda pārspēja Šveici.

Dienas otrajā spēlē B apakšgrupā ASV hokejisti atņēma cerības uz ceturtdaļfinālu Norvēģijai, uzvarot to ar 2:1 (1:0, 1:0, 0:1).

Rezultātu 11.minūtē vairākumā atklāja Konors Gārlends, bet 2:0 cīņas 28.minūtē panāca Teidžs Tompsons.

55.minūtē vārtus izdevās gūt arī norvēģiem. Ar precīzu metienu izcēlās Kens Andrē Ulimbs, taču izlīdzinājumu norvēģiem panākt neizdevās.

Pēc uzvaras B grupas pirmajā vietā ar 12 punktiem piecās cīņās atgriezusies ASV. Desmit punkti sešās cīņās un otrā vieta ir Kazahstānai. Tikpat punktu četrās spēlēs ir Somijai, bet tālāk ar deviņiem punktiem četrās spēlēs seko Vācija. No pirmā četrinieka, kas dod iespēju turpināt cīņas ceturtdaļfinālā, ar astoņiem punktiem piecos dueļos izkritusi Latvija, bet tālāk ar sešiem punktiem piecās spēlēs un pieciem punktiem sešās cīņās ir attiecīgi Kanāda un Norvēģija. Turnīra tabulu noslēdz bez punktiem palikusī Itālija.

Dienas noslēgumā plkst.20.15 tiksies divas grupas augšgala komandas - Vācija un Somija. 

A grupā Krievijas Olimpiskās komitejas komanda ar 4:1 (0:0, 1:0, 3:1) uzveica Šveici.

Rezultātu 36.minūtē vairākumā pēc Imila Gaļimova piespēles atklāja Antons Burdasovs.

49.minūtē Niko Hišīrs rezultātu izlīdzināja, taču Krievijas Olimpiskās komitejas komanda 51.minūtē atbildēja ar Pāvela Karnauhova un 53.minūtē ar Sergeja Tolčinska vārtiem.

Divas sekundes pirms mača beigām Tolčinskis fiksēja galarezultātu, raidot ripu tukšos vārtos - 4:1.

Tolčinskim šajā mačā trīs (2+1) rezultativitātes punkti, pa diviem - Karnauhovam (1+1) un Aleksandram Barabanovam (0+2), bet vārtos Aleksandrs Samonovs atvairīja 22 metienus.

Ar 12 punktiem piecos mačos Krievijas Olimpiskās komitejas komanda izvirzījusies A grupas vadībā. Pa deviņiem punktiem ir Šveicei piecos mačos un Slovākijai četrās spēlēs, bet pirmo četrinieku ar astoņiem punktiem piecos dueļos noslēdz Čehija. Tikpat punktu ir Dānijai, Zviedrija tikusi pie sešiem punktiem, bet pa četriem punktiem iekrājusi Baltkrievija piecos un Lielbritānija sešos dueļos.

Plkst.20.15 laukumā dosies Slovākija un Dānija. Spēle būs vērojama Latvijas Televīzijas 7.kanālā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu