Babrim trešā vieta Pasaules kausa trešajā posmā BMX superkrosā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Helvijs Babris
Helvijs Babris Foto: lrf.lv

Latvijas riteņbraucējs Helvijs Babris sestdien Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) Pasaules kausa trešajā posmā BMX superkrosā elites grupā izcīnīja trešo vietu, Kristenam Krīgeram ieņemot astoto vietu, ziņo Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

Treniņu norisi Bogotas trasē ietekmēja spēcīgs lietus, tomēr sacensību dienā laika apstākļi jau bija uzlabojušies. Latvijas braucējiem šīs sacensības bija nozīmīgas cīņā par Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas punktiem.

Elites grupā Latvija startēja labākajā sastāvā - ar Krīgeru un Babri priekšgalā.

Vadošos spēkus uz Kolumbiju atvedušas arī tuvākās konkurentes - Itālija un Vācija. Tikmēr liela daļa vadošo nāciju, atskaitot Franciju, bija mazpārstāvētas, jo olimpiskās ceļazīmes tām jau bija rokā.

Pirmo kārtu pārvarēja Babris un Krīgers, savos braucienos ieņemdami attiecīgi otro un trešo vietu. Tikmēr Mikus Strazdiņš savā pirmās kārtas braucienā finišēja sestajā pozīcijā, un par iekļūšanu astotdaļfinālā viņam bija jāsacenšas "pēdējās cerības" braucienā. Tajā viņš ieņēma ceturto vietu, noslēdzot sacensības.

Astotdaļfinālā Babris savā braucienā guva uzvaru, bet Krīgers ieņēma trešo vietu.

Ceturtdaļfinālā Krīgers, startējot vienā braucienā ar titulēto francūzi Žorī Dodē, finišēja trešajā vietā. Uzvarēja Dodē, bet otrais palika šveicietis Sedriks Butī. Tikmēr Babris jau pēc starta izkaroja trešo vietu savā ceturtdaļfināla braucienā un šajā pozīcijā arī finišēja.

Pusfinālā Krīgers lieliski veica pirmo virāžu, izkarojot ceturto vietu. Aizraujošā cīņā trenera Ivo Lakuča audzēknis savas pozīcijas nosargāja un pirmo reizi sasniedza Pasaules kausa finālu.

Drīz vien viņam pievienojās arī Babris. No Taurenes nākušais sportists sekmīgi veica pirmo taisni, ieņemot trešo vietu. Demonstrējot cīnītāja raksturu, viņš savas pozīcijas nosargāja, arī tiekot pie pirmā Pasaules kausa fināla.

Abi Latvijas braucēji Bogotā vienā braucienā pirmo reizi tikās lielajā finālā. Tā starts iesākās ar drāmu, jo pirmajā lēcienā smagu kritienu piedzīvoja Krīgers. Latvietis no liela augstuma krita, finišu nesasniedzot.

Tikmēr Babris lieliski turpināja braucienu, izvirzoties trešajā vietā. Lai arī kā sekotāji necenstos, nevienam Helviju apsteigt neizdevās.

Babra izcīnītā trešā vieta Latvijas BMX riteņbraucējiem ir augstākais rezultāts Pasaules kausa posmos kopš 2017.gada, kad trešo vietu izcīnīja Edžus Treimanis. Uzvarēja Dodē, bet otrajā vietā finišēja Butī.

Sieviešu elites grupā Vineta Pētersone pirmajā kārtā startēja vienā braucienā ar divkārtējo olimpisko čempioni mājinieci Marianu Pahonu. Latvijas sportiste finišēja ceturtā, iekļūstot pusfinālā.

Finālu Pētersonei gan neizdevās sasniegt, jo pusfinālā trenera Ģirta Kātiņa audzēkne finišēja sestajā vietā, noslēgumā ierindodamās 11.vieta.

Uzvarēja Pahona, finālā apsteidzot tautieti Gabielu Bolji Kariljo un krievieti Natāliju Afremovu.

U-23 grupā vīriešiem Edvards Glāzers ierindojās piektajā vietā, kas viņam ir līdz šim augstākais panākums Pasaules kausa sacensībās.

Svētdien Bogotā norisināsies arī Pasaules kausa ceturtais posms, pēc kura tiks likts punkts Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijai. LRF prognozē, ka Latvija Tokijā būs pārstāvēta ar vienu sportistu vīriešu un vienu - sieviešu konkurencē. Sievietēm tā būs Pētersone, bet vīriešu konkurencē līdzvērtīgas iespējas uz šo vietu ir Krīgeram un Babrim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu