FOTO ⟩ Polijā un Lietuvā simtiem cilvēku solidarizējas protestos, lai aicinātu Baltkrieviju atbrīvot arestēto žurnālistu (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Sestdien, 29. maijā, simtiem cilvēku Polijā un Lietuvā pulcējās protestos, lai aicinātu Baltkrieviju atbrīvot žurnālistu Romanu Protaseviču, kurš tika arestēts 23. maijā, kad Baltkrievijas varasiestādes pieprasīja aviokompānijas "Ryanair" lidmašīnai veikt ārkārtas nosēšanos Minskā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Žurnālista Romana Protaseviča aizturēšana izraisīja globālu sašutumu un mudināja Eiropas Savienības aviosabiedrības izvairīties no Baltkrievijas gaisa telpas.

Protesti notika arī citviet Eiropā, ASV un Austrālijā.

Jau ziņots iepriekš, ka 23. maijā Baltkrievijas varasiestādes pieprasīja aviokompānijas "Ryanair" lidmašīnai veikt ārkārtas nosēšanos Minskā, lai arestētu neatkarīgā medija "Nexta" dibinātāju Romanu Protaseviču, sociālajos tīklos pavēstījusi Baltkrievijas opozīcijas līdere Svetlana Tihanovska.

Reizē ar Baltkrievijas opozicionāru Romānu Protaseviču aizturēta arī viņa draudzene Sofija Sapega, pirmdien paziņojusi Eiropas Humanitārā universitāte (EHU) Viļņā. Sapega studē tieslietas EHU, kas 1992.gadā tika dibināta Minskā, bet 2004.gadā Baltkrievijas varasiestāžu spiediena dēļ bija spiesta pārcelties uz Lietuvu.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu