Mežinskis pasaules junioru čempionātā svarcelšanā uzrāda ceturto rezultātu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Armands Mežinskis
Armands Mežinskis Foto: No personīgā arhīva

Latvijas sportists Armands Mežinskis sestdien pasaules junioru čempionātā svarcelšanā Taškentā svara kategorijā līdz 96 kilogramiem, startējot ārpus konkurences, uzrādīja ceturto rezultātu.

Pasaules junioru jeb U-20 čempionāts ir pēdējās sacensības, kurās var gūt ieskaites punktus Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijā. Tā kā pagājušogad meistarsacīkstes nenotika, tad vecākiem sportistiem, tajā skaitā 2000.gadā dzimušajam Mežinskim, tika dota iespēja piedalīties sacensībās ārpus konkurences. Šie svarcēlāji varēja cīnīties par punktiem olimpiskajā kvalifikācijā, taču viņiem netika piešķirtas vietas junioru konkurencē.

Mežinskis raušanā realizēja visus trīs piegājienus, paceļot 149, 154 un 158 kilogramus smagu svaru stieni. Tas viņam deva jaunu personīgo rekordu un ceturto vietu.

Vairāk pacēla Krievijas Svarcelšanas federācijas (FTAR) pārstāvis Arturs Babajans (163 kg), armēnis Gariks Karapetjans (162 kg) un polis Bartlomejs Adamuss (160 kg).

Grūšanā Latvijas sportists, pie stieņa dodoties kā priekšpēdējais, pirmajā mēģinājumā tika galā ar 189 kilogramiem. Otrajā mēģinājumā viņš pieveica 194 kilogramus, bet pēdējā mēģinājumā 198 kilogrami viņam nepakļāvās.

Grūšanā 194 kilogramus pacēla arī ukrainis Iļja Moskaļenko, bet vēl par kilogramu vairāk iespēja Adamuss.

Divu disciplīnu summā deviņu sportistu konkurencē pa 355 kilogramiem pacēla Karapetjans un Adamuss, 354 kilogrami summā Babajanam, bet Mežinska summa bija 352 kilogrami. No vadošajiem sportistiem ārpus konkurences startēja arī Adamuss.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu