Latvijas izlases "draugs" Antonīns Jeržābeks tiek patriekts no pasaules čempionāta hokejā (18)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Latvijas hokeja fanu vidū ne pārāk labo slavu guvušais soģis Antonīns Jeržābeks ticis atstādināts no turpmāko čempionāta spēļu tiesāšanas, vēsta "sportacentrs.com".

Vārds Antonīns Jeržābeks Latvijas hokeja faniem pavisam noteikti nav svešs. 2014. gada pasaules čempionātā, kad latvieši grupas turnīra izšķirošo maču aizvadīja pret mājiniekiem baltkrieviem, Jeržābeks pēc atkārtojuma noskatīšanās nolēma neieskaitīt Kaspara Daugaviņa "golu", kas būtu izlīdzinājis mača rezultātu.

Pamatojums šādam lēmumam bija Ginta Meijas atrašanās vārtsarga laukumā, lai gan atkārtojumā visai skaidri bija redzams, ka tas tā nebija.

Pēc Latvijas izlases nesenā mača pret Norvēģiju Latvijas fani Jeržābeka vārdu atkal vazāja pa dubļiem, jo spēles gaitā tika pieņemti ļoti apšaubāmi lēmumi.

Vispirms par sitienu galvas/kakla rajonā pret Miķeli Rēdlihu Neriksenam Brekem tika piešķirts, nevis 5+20 minūšu noraidījums, kas par šādu pārkāpumu ir pavisam reāls un pamatots sods, bet gan tikai divu minūšu noraidījums.

Arī nākamajā periodā bija vērojama ļoti diskutabla epizode tiesnešu izpildījumā. Divu minūšu sodu par klupināšanu saņēma Miķelis Rēdlihs, lai gan atkārtojumā bija redzams, ka mūsu hokejists bija visai tālu no kontakta ar norvēģi. Šis noraidījums tika nosvilpts tad, kad Latvijas hokejistiem bija atlikušas vairs 10 minūtes, lai izrautu tik ļoti nepieciešamo uzvaru pamatlaikā. Trīs minūtes vēlāk Oskaram Cibuļskim tika nozīmēts vēl viens visai diskutabls noraidījums, kas latviešiem "nogrieza" vēl divas minūtes no spēles laika.

Kā vēsta "sportacentrs.com", tiesnešu komiteja soģu Antonīna Jeržābeka un Petera Staņo sniegumu šajā mačā ir novērtējusi kritiski un ticis pieņemts lēmums, ka šie arbitri šajā čempionātā vairs spēles netiesās.

Jeržābeks un Staņo jau tiesāja vienu šā čempionāta maču. Abi soģi atbildēja par Somijas un ASV mača kārtību. Staņo šis bija otrais pasaules čempionāts viņa karjerā, savukārt pieredzes bagātajam Jeržābekam šis bija jau septītais čempionāts. Trīs reizes savā karjerā Jeržābeks ir tiesājis arī pasaules čempionāta finālu.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu