"Abos laukuma galos varam nospēlēt labāk." Porziņģis pēc otrā zaudējuma pret "Clippers"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/ScanPix

Latviešu basketbolists pēc otrā zaudējuma Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu sērijā pret Losandželosas "Clippers" izcēla nianses, kas viņa pārstāvētajai vienībai būtu jāuzlabo laukumā.

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis svētdien NBA izslēgšanas spēļu Rietumu konferences ceturtdaļfināla ceturtajā spēlē guva 18 punktus, taču tas neglāba viņa pārstāvēto komandu Dalasas "Mavericks" no zaudējuma.

"Mavericks" mājās ar 81:106 (22:31, 23:30, 15:21, 21:24) piekāpās Losandželosas "Clippers", kas sērijā līdz četrām uzvarām panākusi neizšķirtu 2-2.

Porziņģis nospēlēja 27 minūtes un 39 sekundes, kuru laikā guva 18 punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas. Viņš grozā raidīja septiņus no desmit divpunktu metieniem, abi "trejači" bija neprecīzi, taču izdevās realizēt četrus no pieciem "sodiņiem". Viņš arī bloķēja vienu metienu, nopelnīja divas personīgās piezīmes, bet "Mavericks" ar liepājnieku laukumā zaudēja par 21 punktu vairāk nekā iemeta, kas bija otrs sliktākais rādītājs komandā.

Dalasa komanda pēdējās divās spēlēs vairāk nekā 90 punktus zaudējusi groza tuvumā, tāpēc Porziņģis bija pārliecināts, ka turpmāk lielāka uzmanība jāpievērš spēlētāju maiņām laukumā.

"Mums jāpaskatās video ar savu rotāciju. Redzam, ka "Clippers" lieliski tiek galā ar mūsu "double team" segšanu, šajos brīžos bumbu izspēlējot ārā uz perimetru. Savukārt, ja dodamies segt šo spēlētāju, nereti notiek izrāviens uz grozu," dažas no niansēm, kas "Mavericks" vēl jāuzlabo, uzskaitīja liepājnieks. "Zinām, ka abos laukuma galos varam nospēlēt labāk."

Septiņas minūtes līdz pamatlaika beigām Porziņģis savus pēdējos divus punktus nopelnīja ar soda metieniem, bet divas ar pusi minūtes vēlāk tika nomainīts un laukumā vairs neatgriezās.

Piektā spēle starp abām komandām paredzēta trešdien.

Komandas tikās arī iepriekšējās sezonas "play-off" pirmajā kārtā, "Clippers" svinot uzvaru sērijā ar 4-2.

"Mavericks" regulārajā čempionātā ieņēma piekto vietu Rietumu konferencē, bet "Clippers" bija ceturtā. Dalasieši pamatturnīrā izcīnīja par piecām uzvarām mazāk nekā pretinieki.

NBA pamatturnīrā komandas šosezon aizvadīja 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu