Rīgas "Dinamo" komandai pievienojas Čehijas uzbrucējs Červenijs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Rīgas "Dinamo" komandas rindās nākamajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonā spēlēs Čehijas centra uzbrucējs Rūdolfs Červenijs, vēsta klubs. 

31 gadu vecais Červenijs 2020./2021. gada sezonā Somijas spēcīgākās līgas komandas Lahti "Pelicans" sastāvā regulārajā čempionātā 56 spēlēs guva 21 vārtus un atdeva 17 rezultatīvas piespēles, bet 5 izslēgšanas turnīra spēlēs guva 3 vārtus un atdeva 1 rezultatīvu piespēli.

Červenijs lielāko daļu savas profesionālās karjeras ir aizvadījis Čehijas spēcīgākās līgas klubos – HC "Ceske Budejovice", HK "Hradec Kralove", HK "Kometa Brno", kopā 449 spēlēs gūstot 90 vārtus un izdarot 88 rezultatīvas piespēles.

Viņš ir spēlējis arī KHL. Bratislavas "Slovan" komandas sastāvā 57 spēlēs 11 vārti un 12 rezultatīvas piespēles, Zviedrijas spēcīgākajā līgā SHL "Brynas" komandas sastāvā 11 spēles (1+4), Somijas spēcīgākajā līgā, Lahti "Pelicans" komandas sastāvā 61 spēle (24+18), kā arī Kanādas junioru līgā WHL "Regina Pats" komandas sastāvā 121 spēle (16+25).

Červenijs ir spēlējis pasaules čempionātos Čehijas U-20 un U-18 izlašu sastāvos, kā arī Čehijas valstsvienības sastāvā ir piedalījies pārbaudes turnīros un spēlēs (30 spēles, 2+7).

Viņš kandidēja uz vietu sastāvā Čehijas izlases rindās arī šajā vasarā, bet uz pasaules čempionātu netika paņemts. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu