FOTO ⟩ Putina un Lukašenko neoficiālā tikšanās Sočos (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Krievijas prezidents Vladimirs Putins un Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko nedēļas nogalē tikās Sočos un devās izbraucienā pa Melno jūru.

Baltkrievijas diktatora Lukašenko vizītes pirmajā dienā aizritēja tikšanās oficiālā daļa, savukārt sestdien notika neoficiālā daļa. Lukašenko līdzi bija viņa 16 gadus vecais dēls Nikolajs.

Vizītes otrajā dienā Putins un Lukašenko izmantoja "labo laiku", lai dotos "laivu braucienā", norādīja Kremļa runasvīrs Dmitrijs Peskovs. Krievijas un Baltkrievijas autoritārie līderi esot apsprieduši ekonomisko sadarbību un Covid-19 pandēmiju.

Tikšanās notika nedēļu pēc tam, kad "Ryanair" pasažieru lidmašīna, kurā atradās arī divi Latvijas valstspiederīgie, tika piespiesta nolaisties Minskas lidostā. Tur Baltkrievijas varasiestādes aizturēja populārā opozīcijas kanāla "Nexta" dibinātāju Romānu Protaseviču un viņa draudzeni, Krievijas pilsoni Sofiju Sapegu.  

Rietumvalstis nosodījušas incidentu un izsludinājušas sankcijas, kā arī Eiropas Savienība (ES) lielā mērā apturējusi gaisa satiksmi ar Baltkrieviju.

"Lukašenko savam kolēģim izklāstīja detalizētu informāciju par to, kas notika "Ryanair" lidmašīnā," apstiprināja Peskovs, piebilstot, ka Krievijai "nav vienaldzīgs [Sapegas] liktenis".

Vienlaikus tika apstiprināts, ka piešķirs Baltkrievijai otro 1,5 miljardu dolāru aizdevuma daļu. Pirmo maksājumu 500 miljonu dolāru apmērā Maskava piešķīra pagājušā gada oktobrī. 

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu