"Lukašenko personiskās varas un slavas dēļ ir nostādījis Baltkrieviju uz pašiznīcināšanās ceļa." ES komisārs par "Ryanair" lidmašīnas piespiedu nosēdināšanu Minskā (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: AP/Scanpix

"Ryanair" lidmašīnas piespiedu nosēdināšana Minskā bija "valsts pirātisms", tā pirmdien, 31. maijā, pēc tikšanās ar šī reisa pasažieriem Lietuvā paziņoja Eiropas Savienības (ES) iekšējā tirgus komisārs Tjerī Bretons.

Baltkrievijas varasiestādes 23. maijā piespieda aviosabiedrības "Ryanair" lidmašīnai, kas bija ceļā no Atēnām uz Viļņu, mainīt kursu un nolaisties Minskā, lai aizturētu baltkrievu opozicionāru un žurnālistu Romānu Protaseviču. Tika aizturēta arī Protaseviča draudzene Sofija Sapega, kas ceļoja kopā ar viņu.

"Tas ir nepieņemams notikums. Notikusi nolaupīšana, nolaupīta ne tikai ES lidmašīna ar eiropiešu pasažieriem, bet arī Eiropas vērtības, un to mēs necietīsim," sacīja Bretons.

"Ar šo valsts pirātisma aktu noticis uzbrukums Eiropai. Mēs to neatstāsim nesodītu,"

uzsvēra Bretons, piebilstot, ka ES strādā pie papildu ekonomiskajām sankcijām pret Baltkrieviju.

Tikmēr Baltkrievijas opozīcijas līdere Svjatlana Cihanouska pirmdien vizītē Igaunijā apsprieda iespējamās ES ekonomiskās sankcijas ar Igaunijas prezidenti Kersti Kaljulaidu.

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs "Lukašenko personiskās varas un slavas dēļ ir nostādījis Baltkrieviju uz pašiznīcināšanās ceļa," kopīgā preses konferencē ar Kaljulaidu sacīja Cihanouska.

"Viņa režīms tagad ir drauds reģiona un Eiropas drošībai," viņa piebilda.

Cihanouska un Kaljulaida abas bija ģērbušās baltā, un blakus viņām bija redzami balti un sarkani ziedi, kas ir baltkrievu vēsturiskā karoga krāsas.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu