VIDEO ⟩ Jaunieši Igaunijā cenšas aizbēgt no policijas patruļas. Pakaļdzīšanas beidzas ar sadursmi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Sestdienas, 29. maija, vakarā pilsētā Kohtla-Jerve Igaunijas policija aizturējusi automašīnu pilnu ar pusaudžiem, kas bēga no policijas. Vīrietim, kurš vadīja transportlīdzekli, nebija autovadītāja apliecības. Incidenta rezultātā neviens nav cietis, vēsta medijs "Postimees".

Sestdienas vakarā ap pulksten 19 Igaunijas policijas ekipāža saņēma ziņojumu, ka automašīnā "Mitsubishi Colt" vizinās nepilgadīgas personas. Aptuveni pēc desmit minūtēm policija atrada automašīnu, taču tās vadītājs nepakļāvās policijas aicinājumam apstāties. Mašīna devās Peri ciema virzienā ar ātrumu līdz 130 km/h, vietām manevrējot ar ātrumu aptuveni 100 km/h. Mitsubishi divas reizes sadūrās ar patruļas automašīnu.

Pēc otrās sadursmes automašīna Mitsubishi uzbrauca apmalei un ietriecās zaļajā zonā.

Tobrīd vadītājs mēģināja aizbēgt skrienot, bet tika aizturēts.

"Pie automašīnas stūres atradās 23 gadus vecs vīrietis, kurš iepriekš bija nonācis policijas redzes lokā. Automašīnā atradās četri nepilngadīgie," sacīja policijas darbinieks darbinieks Andreass Kleimants.

Tikai viens no jauniešim bija lietojis alkoholu. Nepilngadīgie tika nodoti vecākiem, un dzērušajam pusaudzim tika sastādīts protokols.

Ātrā palīdzība, kas ieradās notikuma vietā, pārbaudīja jauniešus, neviens no viņiem nebija cietis. Bojāta tikai Mitsubishi un patruļas automašīna Škoda.

"Diemžēl laiku pa laikam mēs joprojām redzam cilvēkus, kuri mēģina aizbēgt no policijas. Tomēr viņi nesaprot, ka šāds lēmums pasliktina situāciju, un, braucot ar nepieredzējušu vadītāju lielā ātrumā, rodas bīstamas situācijas, kas var skumji beigties," sacīja Kleimants.

"Šoreiz viss noritēja labi, un neviens netika ievainots.

 Pirmkārt, vadītājam, kuram nav tiesību vadīt automašīnu, vispār nevajadzētu braukt, un, ja kāda iemesla dēļ viņš to dara, viņam vēlreiz jāuzdod sev jautājums, vai viņš ir gatavs atbildēt par traģiskajām sekām. Policijas pieredze rāda, ka šādi autovadītāji vienmēr tiek pieķerti, un par to viņi būtu jāsauc pie atbildības likumā noteiktajā kārtībā,”

piebilda Kleimant.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu