Mančestras "City" rekordists Agvero kļuvis par "Barselona" spēlētāju

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Anglijas futbola premjerlīgas komandas Mančestras "City" ilggadējais uzbrucējs Serhio Agvero 1. jūlijā pievienosies Spānijas grandam "Barcelona".

Marta beigās Anglijas klubs paziņoja par to, ka "City" pēc sezonas beigām neplāno pagarināt sadarbību ar Agvero.

32 gadus vecais Agvero, kurš pirms desmit gadiem uz "City" pārgāja no Madrides "Atletico", pirmdien izgāja medicīnisko pārbaudi, lai pēc bezmaksas transfēra oficiāli kļūtu par "Barcelona" spēlētāju 1.jūlijā.

Uzbrucējs desmit gadu ilgā laikā kļuva par "City" rekordistu gūtajos vārtos, bet tagad viņš plāno pievienoties tautietim Lionelam Mesi Spānijā. Abi ir tuvi draugi, un Agvero ir apmierināts ar atgriešanos "La Liga".

"Mēs visi zinām, ka "Barca" ir pasaules labākais klubs, tāpēc domāju, ka pieņēmu lielisku lēmumu būt šeit un ceru palīdzēt komandai," saka Agvero.

"Pirmām kārtām, es gribu spēlēt un palīdzēt komandai. un, ja vienība to darīs labi, es būšu laimīgs arī individuāli. Es tikai cenšos palīdzēt komandai un mēģināšu ar savu ierašanos pēc sezonas beigās vairot izredzes uz tituliem," piebilda argentīnietis.

Traumas un Covid-19 skāra futbolistu viņa pēdējā sezonā "City" rindās. Agvero no komandas atvadījās ar došanos laukumā Čempionu līgas finālā, Hosepa Gvardiolas vadītajai komandai Portu ar 0:1 zaudējot Londonas "Chelsea".

Runājot intervijā, kas publicēta Barselonas kluba "Twitter" kontā, Agvero norādīja, ka viņš ir devies tālāk un tagad raugās nākotnē.

Viņš saka: "Gribu apskaut visus atbalstītājus. Centīšos komandai atdot visus spēkus, un cerams, ka līdzjutēji izbaudīs manas futbola prasmes."

"Esmu mazliet mainījies - vismaz mans izskats, salīdzinot ar dienu, kad Eiropā ierados 18 gadu vecumā, lai spēlētu Madrides "Atletico". Es daudz iemācījos, tad spēlēja "City" klubā premjerlīgā," citēts uzbrucējs. "Tagad es, protams, esmu mainījis savu spēles stilu, bet man ir ideja, kā spēlēt, un es centīšos palīdzēt komandasbiedriem ar savu pieredzi."

Par godu Agvero "Etihad" stadionā Mančestrā ir iecerēta skulptūra. Šādi iepriekš godināti arī Davids Silva un Vensāns Kompanī.

Karjeras laikā Agvero kopā ar "City" piecas reizes uzvarējis Anglijas premjerlīgā, reizi izcīnīta arī Anglijas Futbola asociācijas (FA) trofeja, bet sešas reizes ar "City" viņš uzvarējis Anglijas līgas kausā.

Argentīnas izlasē Agvero aizvadījis 97 spēles, kurās guvis 41 "golu".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu