VIDEO ⟩ Iereibušas personas vadot nomas auto saskādē mājas žogu un mēģina aizbēgt no notikuma vietas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: jaboo2foto/shutterstock

Pārdaugavā piedzīvots iespaidīgais negadījums ar auto nomas transportlīdzekli, kuru vadīja nepilgadīgais ar savu draugu, kurš, būdams alkohola reibumā, netika galā ar spēkrata vadību un lielā ātrumā ietriecās privātmājas žogā un vārtos, vēsta raidījums "Degpunktā".

Agrā brīvdienas rītā Emīlija pacēlās no gultas, lai savam nesen piedzimušajam mazulim uztaisītu pudelīti ar ēdamo. Sieviete iegāja virtuvē un uz plīts uzlika vārīties ūdeni. Šīs būtu Emīlijas ierastais dienas sākums, ja tobrīd aiz privātmājas žoga pa Mazo Kuldīgas ielu ar auto nomas kompānijas mašīnu netrauktos kāda tīņu kompānija.

"Es parasti uzlieku ūdeni vārīties un eju pie loga skatīties. Tas notika tieši tajā momentā, kad piegāju pie loga, liels blīkšķis un skatos tie vārti gāžas uz pēkšņi. Prātoju, uzkritīs mašīnai vai nē. Tas blīkšķis bija liels, visi kaimiņi uzreiz pamodās, kaimiņiene no otrā stāva. Vīrs pamanīja, ka divi jaunieši no turienes lec laukā un skrien prom," stāsta vietējā iedzīvotāja Emīlija.

Divu jauniešu ķeršanā piedalījās Emīlijas vīrs un kaimiņš no blakus mājas.

"Dzirdēju troksni, domāju, ka jāskrien ārā, tad izskrēju ārā, tiku jau pāri vārtiem, kad pamanīju, ka kaut kur ap stūri aizskrien divi un uzreiz automātiski skrēju pakaļ. Cik jauni, nevarēju pateikt, Tad mēs pa diviem viņus atvilkām atpakaļ un saucām policiju," stāsta vietējais iedzīvotājs Jānis, piebilstot, ka abi bija dzēruši un viens no viņiem pat ļoti, tāpēc jaunieši neko nevarējuši pateikt.

Atvelkot tīņus uz avārijas vietu, Emīlija ar vīru izsauca policistus un arī mediķus, jo viens no puišiem, iespējams, tas, kurš sēdēja pasažiera sēdeklī, sadursmē traumēja seju. Viņam esot bijis pārsists deguns, vienam bija epilepsija, kas varētu būt viens no iemesliem, kamdēļ jauniešus izdevās notvert. Abi bija lietojuši grādīgos dzērienus. Torīt esot lijis, brauktuve bijusi slidena.

Nepilngadīgo "Fiat" pasažieri mediķi nogādāja slimnīcā, bet ceļu policisti veica ilgas sarunas ar iespējamo vadītāju, kas kā atklājās, ir 15 gadus vecs. Puisim notikuma vietā veikta arī alkoholu pārbaude, rezultāts bija 0,78 promiles. Šī koncentrācija izelpā bija pietiekoši liela, lai tīnis nevarētu ne paiet, ne sakarīgi parunāt. Pirmdien, 31. maijā, Valsts policijā ziņo, ka par notīkošo ir uzsākts kriminālprocess pēc panta par braukšanu reibumā un avārijas izraisīšanu, ja tās rezultātā cietuši cilvēki.

Pusaudzim noteikti daudzus jautājumus uzdos arī autonomas kompānijas pārstāvji, kas noteikti arī prasīs kompensēt nodarītos zaudējumus.

"Mēs varam apstiprināt, ka viens no mūsu "Fiat 500" transportlīdzekļiem, bija iesaistīts avārijā un šobrīd atrodas policijas stāvlaukumā. Lietotājs, ar kura profilu automašīna tika rezervēta, ir dzimis 1996. gadā. Lietotāja profils ir bloķēts, un mūsu komanda ir sazinājusies ar profila īpašnieku…" skaidro uzņēmuma "CityBee".

"CityBee" lietošanas noteikumi stingri aizliedz nodot savu kontu lietošanu citām personām, braukt bez atbilstošas autovadītāja apliecības, braukt alkohola vai citu narkotisko vielu ietekmē! Šādu lietošanas noteikumu pārkāpumu gadījumos esam ļoti stingri. Par šādu noteikumu pārkāpumu tiek piemērots 2000 eiro naudas sodu, kā arī vainīgā profila lietotājam jāatlīdzina visi materiālie zaudējumi, kas nodarīti mums vai trešajām personām.

Raidījuma "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu