LTV: Ar "AstraZeneca" vakcinētajiem nākas pārplānot atvaļinājumus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Ziņas par "AstraZeneca" vakcīnas otrās devas saņemšanas laika pārcelšanu par dažām nedēļām vēlāk pašlaik saņem ļoti daudzi, kas liek mainīt arī atvaļinājuma plānus, vēsta LTV Ziņu dienests.

Latvijā ar "AstraZeneca" vakcinētie trīs nedēļas pēc pirmās potes saņemšanas var baudīt tādus pašus atvieglojumus, kā ar "Moderna" un "Pfizer" divkārt vakcinētie, pēc ceļošanas viņiem tomēr jārēķinās ar pašizolāciju, kas ietekmē ļoti daudzu iedzīvotāju vasaras plānus.

Tāpat kā abas "Pfizer" vai "Moderna" vakcīnu devas saņēmušajiem iedzīvotājiem Latvijā, iekšzemē, dažādi atvieglojumi attiecas arī uz ar "AstraZeneca" pirmo devu vakcinētajām personām, ja kopš potes ir pagājušas vismaz 22 dienas. Šādu iedzīvotāju skaits, kas aizvien gaida "AstraZeneca" otro devu, ir nepilni 68 000.

"Latvijā mēs nākam pretim cilvēkiem, lai uz viņiem attiektos visi atvieglojumi iekšzemē, kas attiecas uz vakcinētām personām. Tātad Latvijā par vakcinētu personu tiek uzskatīta tā, kas ir saņēmusi pirmo devu "AstraZeneca" vakcīnu, pēc 22 dienām kopš pirmās vakcīnas devas saņemšanas līdz pat 90 dienām, kad ir saņemta pirmā vakcīna," sacīja Vakcinācijas projekta nodaļa komunikācijas koordinatore Ieva Stūre.

Taču ārpus Latvijas robežām ceļojot, ar vienu "AstraZeneca" devu vakcinētie nevar baudīt tādas pašas priekšrocības, kādas ir tiem iedzīvotājiem, kas saņēmuši cita ražojuma potes.

Tā kā ar "AstraZeneca" vakcinētie tagad otro devu saņem tuvāk 12. nedēļai jeb trīs mēnešus pēc pirmās potes, pie brīvākas ceļošanas ar "Pfizer" un "Moderna" vakcinētie var tikt pat divas un gandrīz trīs reizes ātrāk, jo otrā deva jāgaida tikai trīs līdz četras nedēļas, nevis trīs mēnešus. 

"Šobrīd ļoti mainās tas cilvēku skaits, kuriem tagad būtu tās deviņas nedēļas, daļa no viņiem saņems deviņu nedēļu intervālā, daļai pārcels. Man ir paziņa, kas bija rēķinājusies ar deviņām nedēļām, uzzināja, ka viņai ir pārcelts uz 12 nedēļām, nu nolēma mainīt savus ceļošanas plānus, atlikt tos nedaudz vēlāk. Šobrīd joprojām mēs aicinām cilvēkus bez liekas vajadzības neceļot," sacīja Stūre.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu