Kariņš: Ierobežojumi jāpadara vienkāršāki un vieglāk saprotami sabiedrībai (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Foto: Latvia Prime Minister s Office/Handout via REUTERS

Ministru prezidents Krišjānis Kariņā (JV) norāda, ka Covid-19 pandēmijas apstākļos noteiktie epidemioloģiskie drošības pasākumi jāpadara vienkāršāki un saprotamāki sabiedrībai.

Vērtējot regulējumu, kas nosaka epidemioloģiskās drošības prasības, Kariņš sacīja, ka tas ir sarežģīts, jo katrai nozarei - izglītībai, kultūrai, ekonomikai - ir savas, atšķirīgas prasības.

Tomēr, premjera ieskatā, būtu jāatsakās no nozaru griezuma, tā vietā koncentrējoties uz cilvēku, piemēram, nosakot, ko var darīt vakcinēti sabiedrības locekļi, kurās situācijās ir jānēsā sejas maskas, kurās nav.

"Krīze parādīja, ka valdība strādā vertikāli - vienas nozares ietvaros. Skatoties nākotnē un zinot, ka notiek vakcinācija, mēs varētu iet uz vienkāršāku un saprotamāku regulējumu, kas būt pielietojams jebkuros apstākļos - kāzās, bērēs, kultūras pasākumos. Visur jābūt vienādiem nosacījumiem,"

stāstīja Kariņš.

Tāpat premjers atzina, ka Covid-19 pandēmija visā pasaulē bijusi grūta, tomēr šī gada laikā ir gūta pieredze, noris vakcinācijas process, tāpēc ir "jāiet solis tālāk un jāpadara sistēma vienkāršāka".

Savukārt Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis atzina, ka viņa vadītajā Operatīvās vadības grupā tiek domāts par to, kā atteikties no katras dzīves jomas regulējuma, bet ieviest nosacījumus, kas būtu derīgi "salīdzināmās dzīves situācijās".

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu